Kezdőlap Kecskemét Döntő szettek versenye

Döntő szettek versenye

A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér három női játékossal képviseltette magát az ez évi Budapest Bajnokság néven megrendezett országos ranglista versenyen, ahol egyéni és páros versenyszámokban osztottak érmeket.

Páros versenyszámban Márkus Enikő kaposvári párjával három páros alkotta csoportban győzelem nélkül zárta a küzdelmeket. Egyéniben szintén két játékossal kellett megküzdenie a főtáblára jutásért, ahol érett játékkal, nagy küzdelmekben maradt alul. Phan Viola ellen 2-0-as hátrányból döntő szettig küzdötte vissza magát, végül 3-2-es vereséget szenvedve. Így harmadik helyezést érve el a csoportjában, ami sajnos a verseny végét jelentette számára.

Molnár Anna – Drabant Anita párosunk a páros csoport mérkőzések során nagy küzdelemben szorongatta majd döntő szettben vereséget szenvedtek a Fehér Orsolya – Imre Leila duótól, akik később megnyerték ezt a versenyszámot. Második mérkőzésükön Czeglédi Dorka – Veszely Klaudia ellen a főtáblára jutás volt a tét. Hullámzó játékkal döntő szettben alul maradtak, ezzel számukra is befejeződtek a páros küzdelmek.

Egyéniben Molnár Anna első csoport mérkőzésén magabiztosan verte Sárhegyi Ramónát, majd csoportelsőségért csapott össze Czeglédi Szilviával, ahol kiélezett küzdelemben 3-1-es vereséget szenvedett, így másodikként jutott fel a főtáblára, ahol első mérkőzését a későbbi harmadik helyezett Imre Leilával vívta. Itt már a technikai tudásban lévő különbség kiütközött a két játékos között, amit a 4-0-as végeredmény is tükröz.

Drabant Anita egy mérkőzést játszott csak csoportjában, mivel a harmadik játékos nem jelent meg a versenyen. Végh Zsuzsanna volt az ellenfél, aki kellemetlen játékstílusával sikeresen megtörte Anita ritmusát és döntő szettben diadalmaskodott játékosunk felett. Így második helyen jutott Drabant a főtáblára, ahol a Molnárt verő Czeglédi Szilviával csapott össze. Változatos labdamenetek színezték a mérkőzést, ahol nagy csata alakult ki, ugyanis Drabant megnyerte az első szettet, viszont ezután Czeglédi nyert egymás után hármat. Anita nyerte a következő kettőt, így jutottak el döntő szettig, ahol Drabant a végjátékban passzívvá vált és végül 4-3-as vereséget szenvedett. Vajda Viktor edző: „A versenyen rengeteg döntő szettes mérkőzésen maradtunk alul párosban és egyéniben is. A lányok szépen küzdöttek, egy apró kis plusz hiányzott csak a sokkal jobb eredmény eléréséhez.”