Kezdőlap Kecskemét Egy zsáknyi helyzet és döntetlen a gyöngyös elleni derbin – Scoregoal Kecskeméti...

Egy zsáknyi helyzet és döntetlen a gyöngyös elleni derbin – Scoregoal Kecskeméti Futsal Club – Energia SC Gyöngyös : 3-3 (2-3)

A Scoregoal Kecskeméti Futsal Club megkezdte felsőházi rájátszását hazai pályán is, ahol a gyöngyösi gárdát fogadták, és egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül, több mérkőzésre elengedő gólhelyzetet elpuskázva döntetleneztek.

ól kezdett a Hírös Városi legények, odaszegezték a vendégeket a kapujukhoz, és a 3. percben jött is a menetrend szerinti Sallai találat. (1-0). Ám ahelyett, hogy a hazaiak növelték volna előnyüket, helyette jött egy gyors kontra és Gulyás révén egyenlítettek a heves megyeiek. Tovább támadt és fűzte akciót a Scoregoal, ám az utolsó labdaérintésekbe mindig hiba csúszott, vagy a nagyszer ű napot kifogó gyöngyösi hálóőr védett szenzációsan, de csak nem akart megszületni újból a hazai vezetés.

És ahogy a foci nagy könyvbe meg van írva, jött az ellenfél, és egy újabb kósza támadásból átvették a vezetést. (1-2) Ekkor Marozsi játszza tisztára magát, ám pöccintése kapufát talál, majd Rutai lő centikkel mellé. Marozsi második próbálkozását már siker koronázza, középről, jó 10 méterről nézi ki magát a kapu baloldalát, és mértani pontosságú lövése védhetetlenül csapódik a hálóba. (2-2) Nem sokáig örülhettek a hazaiak, egy védelmi megingás, és újra a vendégeknél az előny. (2-3)

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, nem kis túlzással felborult a pálya a hazaiak javára, de ezen a mai estén szinte minden kimaradt. Újabb hazai kapufa, majd üres kapu mellé lövés borzolta a hazai szurkolók idegeit, de csak nem akart megszületni a kék oroszlánok egyenlítő gólja. A vendégek ekkora jószerével csak a védekezésre koncentráltak, egy-két ellentámadásukban pedig már nem volt veszély. A 32. percben megtört a jég, szép támadást követően az első lövést még kiütötte a gyöngyösi kapus, ám az ismétlésre érkezett Kovács J. , aki csukafejessel vette be az eddig érinthetetlennek tűnő portát. (3-3) Támadásban maradt a Scoregoal és ment teljes erővel a vezetésért, de csak újabb kihagyott helyzetek szegélyezték útját. A végén még jöhetett volna a gyöngyösi csattanó, hiszen 36 másodperccel a vége előtt kisbüntetőt lőhetett a hevesi alakulat, ám Tombácz óriási védéssel kitenyeri a löketet. Így marad a 3-3, aminek igazából egyik csapat sem örülehetett a lefújás pillanatában.

Góllövők: Sallai (1), Marozsi (1), Kovács (1)

Koós Károly vezető edző értékelése: „Egyik szemem sír a másik nevet. Hiszen több mérkőzés megnyerésére elegendő helyzetet dolgoztunk ki és puskáztunk el. A mutatott játékkal nagyon elégedett vagyok, sajnos az utolsó momentumok, talán a szerencse sem, most nem álltak mellettünk. És a végén még akár az ellenfél is elvihette volna a 3 pontot… ilyen a futsal!”