Kezdőlap Kecskemét Hatalmas tömeg látogatott ki szombaton a zsibire

Hatalmas tömeg látogatott ki szombaton a zsibire

Nagy siker volt az idei első Kisállatvásár a kecskeméti Szent László körúti vásártéren – sok ezren látogattak ki szombaton a verőfényes, meleg tavaszi időben a közkedvelt zsibire.
Gyönyörű idő és rengeteg látványosság várta mindazokat, akik szombaton kimentek a kecskemétiek közkedvelt zsibpiacára, ahol most nem csak használtcikkeket kínáltak: mellette Kisállatvásárt, valamint Veterán autó- és motoralkatrész börzét is tartottak.
A ragyogón jókedvű március hatalmas tömeget csábított ki keresgélni, vásárolni és nézelődni – és egészen megragadó dolgokkal találkozhattunk. A mindig elbűvölően kedves kiskutyák, a nyuszik, a vadászgörény, a kerti tóba telepíthető halak, a színes papagájok és díszpintyek, a különböző galambok, a háztájiba kínált vagy éppen díszbaromfik mellett olyan különlegességeket is láthattunk, mint a szelídített szarka – vagy éppen a fürjcsibék, melyek természetesen ugyancsak hatalmas sikert arattak a kiskacsákkal, vagy a díszsertésekkel egyetemben.
De azok sem csalódtak, akik új vagy bontott alkatrészeket kerestek a Veterán autó- és motoralkatrész börzén, hiszen hatalmas volt szombaton a felhozatal – és igaz ez az új és régi
motorokra is. Veterán korú – ámde működőképes, sőt vadonatúj állapotában felújított robogókban és motorokban gyönyörködhettünk, sőt az érdeklődők rendre ki is próbálták a pöccintésre beinduló járgányokat. Voltak persze ritkaságok is: mint a hajdanán Trabant motorból készített motorcsónakmotor; és láttunk bőven felújításra váró muzeális darabokat is – köztük olyanokat, melyek folyamatosan fotótémául szolgáltak a kilátogató tömeg számára.
Képek és szöveg: Komlós József JR