Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. március 9-én 0 óra és 24 óra között Hercegszántó és Kelebia közigazgatási területén három esetben kilenc illegális migránst tartóztattak fel. A kizárólag férfiakból álló csoportokat az egyenruhások visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határrendészeti feladatokat végrehajtó állomány két migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

A tegnapi napon a rendőrök nyolc főt fogtak el, további hatot pedig előállítottak. Ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A megyeszékhelyi nyomozók 12 óra 25 perckor egy 30 éves helyi lakost lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vettek.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányságon egy 54 éves férfi, míg a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy 47 éves férfi került szabálysértési őrizetbe. Mindketten a vezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedtek, így velük szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek a rendőrök.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint tizenhárom anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.