Kezdőlap Hírek „ISMERJ MEG BENNÜNKET” SOLTSZENTIMRÉN

„ISMERJ MEG BENNÜNKET” SOLTSZENTIMRÉN

A Soltszentimrei Általános Iskolában, a Honvédelmi Sportszövetség által kiírt nyertes pályázat „Ismerj meg bennünket” című témanapján a Kiskőrösi Rendőrkapitányság főszervezőként vett részt.

Az iskola felsőseinek a rendőrség szervezeti felépítéséről, az egyes szakágak feladatairól és a rendőri hivatásról beszéltek a kapitányság előadói. Az alsósok „kiképzés” órán vehettek részt, ahol a „parancsnok üzeni”, „titkos kód”, „piff-puff” nevű játékokat rendvédelmi környezetbe helyezték. A bűnmegelőzési főelőadó – csapatmunkát igénylő és erősítő feladatok segítségével – a gyermekek figyelmét, önfegyelmét próbálta erősíteni.

Az Izsáki Rendőrőrs munkatársai közlekedés-biztonsági témakörben interaktív módon mélyítették a gyermekek témához tartozó ismereteit, miközben bemutatták a rendőrség által használt járműveket, eszközöket is.

A 2019. március 22-én megrendezett eseményen a társszervek is képviseltették magukat. A Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az OMSZ Szabadszállási Mentőállomás dolgozói a jármű- és eszközparkjuk egy részéből tartottak bemutatót, míg a kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Központ két munkatársa az agressziókezeléssel kapcsolatos foglalkozáson mozgatta meg a felsőbb évfolyam diákjait.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dél-alföldi Közlekedési Központ közreműködésével a kisebbek a tömegközlekedéssel kapcsolatos biztonsági és illemszabályokat ismerhették meg, majd tudásukról számot adhattak számot egy rövid utazáson a „Mozgásban, de biztonságban” elnevezésű program keretében.