Kezdőlap Rendőrségi hírek KIFOSZTÓK ÁLLHATNAK BÍRÓSÁG ELÉ

KIFOSZTÓK ÁLLHATNAK BÍRÓSÁG ELÉ

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsén befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottjai egy idős házaspárt fosztottak ki.

Mint arról korábban beszámoltunk, a tiszakécskei rendőrök 2018. október 19-én 13 óra 35 perckor három román állampolgárt vettek őrizetbe. A férfiak egy 82 éves nyárlőrinci asszonyt és 87 éves férjét fosztották ki: egy antik fali órát és készpénzt vittek el tőlük. Az áldozatok háza előtt álló idegen autót egy szomszéd vette észre, és értesítette a helyi polgárőrség vezetőjét, aki a jármű és utasai keresésére indult. A rendőrök az ő információi alapján rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiakat. A 24 és 39 éves felnőttet, valamint 17 éves fiatalkorú társukat a nyomozók kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették.

A nyomozás során kiderült, hogy a fiatal elkövető az egyik tettestárs gyermeke, így az apát kiskorú veszélyeztetés bűntett elkövetésével is gyanúsítják. A zsákmányolt pénzt és az órát a rendőrök lefoglalták, így a sértettek visszakapták értékeiket.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak ügyében a Tiszakécskei Rendőrőrs nyomozói a vizsgálati szakaszban szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.  

1