Kezdőlap Események Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál Kecskeméten

Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál Kecskeméten

A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál egyik legnépszerűbb programja  Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztiválra, amelyet már huszonnyolcadik alkalommal szervez meg a Kecskeméti Jazz Alapítvány. Március utolsó hétvégéjén a Hírös Agórában ezúttal a magyar fellépők mellett a legjobb olasz zenészek közül lesznek néhányan a nagymúltú fesztivál vendégei.

Március 29-én pénteken este héttől az olasz Mauro Porro Quartet és a magyar Szalóky Classic Jazz Sunday lép fel. 30-án, szombaton 15 órakor a Zongorashow keretében két virtuóz jazzpianista, a milánói Mauro Porro és a római Luca Filastro mutatja be a swingzongorázás sokoldalúságát.

Szombaton este hétkor a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band legújabb lemeze anyagából játszik majd, a zenekar vendégeként Luca Filastro is színpadra lép, majd őket a tavalyi JAZZFŐVÁROS fesztiválon már kitörő sikert aratott Vintage Dolls követi.

A Bohém Fesztiválnak szokás szerint ingyenes programjai is vannak: az esti koncertek előtt ingyenes swingtánctanítás a Hírös Agóra előcsarnokában, majd a koncerteket követően hajnalig örömzene. Lesz még egy ingyenesen látogatható és különleges esemény: a 28. Bohém Fesztivál keretén belül kerül sor március 30-án, szombaton 10.30-tól a III. Országos Jazzműveltségi Vetélkedő döntőjére, ahol 3-3 általános és középiskolás csapat méri össze tudását.

A vasárnap délelőtti zárókoncertre már minden belépő elkelt, a péntek-szombati előadásokra még korlátozott számban kaphatók jegyek, illetve bérletek a helyszínen.

A fesztivál támogatói: Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, ATRA Kft., Gépész csoport, Oktoplus Kft., Phoenix-Mecano Kft., Termostar Kft., Bácsvíz Zrt., Hőérzet Kft., Kamleithner Kft., Logall Kft., NRG Kft., OTP Bank, Viessmann Kft., Loidl Kft.