Kezdőlap Jótékonyság Oroszlán Kupa – II. Lions Megyei Sportverseny értelmi sérültek számára

Oroszlán Kupa – II. Lions Megyei Sportverseny értelmi sérültek számára

Layout 1

A Kecskeméti Szent László Lions Club, a Kecskeméti Szent László Leo Club, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézményével közösen kecskeméti és Bács-Kiskun megyei értelmi fogyatékosokkal foglalkozó intézmények gondozottai számára szervez csapat sportversenyt.

15 hat fős csapatot hívtunk meg, kísérőikkel és szurkoló táborukkal együtt. A versenybe és a szervezésbe, csak úgy, mint tavaly a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjait is bevonjuk, minden 6 fős versenyző csapathoz + 2 fővel csatlakoznak, valamint 10 fővel az állomásokon is besegítenek. A gondozókkal, ifjúsági tagozatunk a Leo klubunk tagjaival, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival és a most alakuló Első Honvéd Lions Club tagjaival együtt több, mint 200 fő résztvevőre számítunk.

A sportverseny célja, túlmutat az esélyegyenlőség megteremtésén.  Az értelmi sérültek számára a teljes élet örömét nyújtó játék, a versenyszellem, a kapcsolatépítés, az együttműködés, az ügyesség – és mozgáskoordináció fejlesztése, egymás segítése, a mozgás élménye, a megszokott környezetből való kimozdulás, a győzelem mámora, mind-mind megvalósulhat egy ilyen rendezvény kapcsán. A csapatok készülnek a versenyre, tehát már hetekkel előre gyakorolnak, ezzel folyamatos közös programot hozunk létre számukra. A versenyen természetesen csak győztesek lehetnek, hisz a kupákon és díjakon kívül, minden versenyző ajándékot, mezeket, tízórait és ebédet is kap.

A verseny szervezésébe, lebonyolításába és magába a versenybe is bevonjuk fiatalokból álló Leo klubunk tagjait, és mintegy 40 fő középiskolást, akik a szervezési feladatok elsajátításán túl, megtanulják a toleranciát és a másság elfogadását. Klubtagjainkkal együtt működve a generációk közötti határok is fellazulnak.  

A program megszervezéséhez anyagi támogatást kapott a klub a NEA-TF-18 Sz-0054 és az EFOP-1.3.5-16-2016-00890 azonosító számú pályázatokból, a klubtagok és szponzorok felajánlásaiból.