Kezdőlap Események Szombattól újra kisállatvásárok a zsibin

Szombattól újra kisállatvásárok a zsibin

A tavasz megérkezte változást hoz a vásárnaptárba is: március 23-án, szombaton kerül sor a Szent László körúti vásártéren a gokart stadion mellett a 2019-es esztendő első kisállatvásárára. Ugyanekkor és ugyanitt – ahogyan megszokhattuk – Veteránautó-és motoralkatrész börze is lesz. A felnőttek és gyermekek által egyaránt nagy népszerűségnek örvendő, ingyenesen megtekinthető vásárok kínálta látványosságok az egész családnak kellemes szórakozást – és alkalmasint jó vételt kínálnak.

Mert előreláthatólag az idei esztendő legelső kisállatvásárán is rengeteg házi kedvenccel találkozhatunk – és alkuképes áron vásárolhatunk is belőlük.

Mindig sok nézelődőt vonzanak a különböző dísz – és húsgalambok és a sok kicsi számára már csak itt látható szárnyas haszonállatok; de az örök kedvencek: a papagájok és díszmadarak is. Hasonló nagy népszerűségnek örvendenek a nyulak illetve a kisnyuszik, a kiskutyák, a kiscicák; de mindenféle növendék állatot: kiscsibéket, kiskacsákat, kisgidákat, kisbárányokat, sőt kismalacokat is találunk itt.

Az eladásra kínált kisállatok között természetesen ott vannak az otthoni szobában terráriumban tartható hörcsögök, tengeri malacok, csincsillák, mint ahogy a kerti tavakba való halak is.A kisállatvására csak érvényes orvosi igazolással ellátott állatokat hozhatnak ki eladásra a tenyésztők, így azokat a kisgyermek számára is biztonsággal megvásárolhatják a szülök.

Kiváló családi kikapcsolódás a szép tavaszi időben a kisállatok között eltöltetni a szombat délelőttöt; s jut idő a mellette levő terülten megcsodálni néhány régi gépjárművet is.

Hagyományosan ugyanezen a szombaton kerül sor ugyanis a Szent László körúti vásártéren a 2019-es esztendő második veteránautó-és motoralkatrész börzéjére is. A látványosságnak ugyancsak nem utolsó programra nem csak a ritka bontott alkatrészeket kereső autósok és motorosok járnak ki rendszeresen, de a régi motorok és autók szerelmesei is sok csodás dolgot találnak.

Találkozhatunk itt a fészerekből előbányászott, vagy a padlásokról lekerült motorokkal éppen úgy – mint vadonatúj állapotában felújított csillogó-villogó oldtimer masinákkal; sőt még autókkal is. Az még egy kívülálló számára sem utolsó látvány,ahogyan egymás után sorakoznak a Simson-ok, MZ-k, Pannóniák, Danubiusok, Jawák, és Babetták.

Képek és szöveg: Komlós József JR