Kezdőlap Egészség Termelői piac nyílik pénteken a Piaccsarnok fedett szabadterén

Termelői piac nyílik pénteken a Piaccsarnok fedett szabadterén

Gasztro-kulturális örökségünk megőrzése, a termelők és a helyben előállított termékek, valamint a tudatos életvitel hangsúlyozásának részeként a Budai utcai piaccsarnok fedett szabadterén 2019. március 29-én, pénteken Slow Food Termelői Piac kerül megrendezésre.

A Slow Food Termelői Piac célkitűzése, hogy a termelőktől közvetlen út vezessen a vásárlókhoz – így a jó, tiszta és fair elvét követve a lehető legfrissebb, legegészségesebb, legízletesebb termék a lehető legrövidebb úton és a legolcsóbban kerüljön a vásárló asztalára.

A termelői piac megnyitójára ételkóstolókkal és látványos bemutatókkal készülnek a szervezők: ennek keretében a piacra kilátogatók közvetlen közelségből ismerkedhetnek meg a kenyér készítés rusztikus paraszti hagyományával. Kismalomban őrlik majd lisztté a búzaszemeket, hagyományos fateknőben kelesztik a kenyeret és látogatóink szeme láttára sütik ki a kemencében. A kisgyermekeket pedig frissen sült buktával várják.

Lesz még többek között méz, homoktövis és gyógytea kóstoló, kínálnak kecsketejből készült termékeket, mézeskalácsot, valamint helyben sütött kürtőskalácsot is.

A jó hangulatról élő hegedűszó fog gondoskodni.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A termelői piac reggel 7.00 órától 12.00 óráig tart nyitva.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.