Kezdőlap Események „Velünk az Isten” Országos Bibliaismereti Verseny a Kecskeméti Református Általános Iskolában

„Velünk az Isten” Országos Bibliaismereti Verseny a Kecskeméti Református Általános Iskolában

2019. április 5-6-án immár 22. alkalommal kerül megrendezésre a Kecskeméti Református Általános Iskolában a hagyománnyá nőtt, minden év áprilisában esedékes „Velünk az Isten!” Országos Bibliaismereti Verseny. Összegyűlnek az ország református iskoláiban tanuló diákjai az őket tanító hitoktatókkal és lelkipásztorokkal, hogy egy igen sokoldalú megmérettetésen különböző, színes feladatokban mutathassák meg bibliai tudásukat. A versenynek reprezentatív célja, hogy a versenyzők példát mutassanak a hitben járó testvéreknek és felhívják a figyelmet Isten Igéjének fontosságára, hiszen az Úr a Biblián keresztül ismerszik meg és szól a gyermekeihez.

A két napos versenyen az iskolába érkező diákok találkozhatnak, megismerkedhetnek az itt tanuló gyerekekkel és családjaikkal, akik között minden alkalommal baráti és testvéri szálak szövődnek a szórakozással teli, szeretetben és hitben gazdag együtt eltöltött idő alatt. A szervezők örömmel tapasztalják, hogy a családok életében sokszor évekig is gyümölcsöző kapcsolat alakul ki.

Az alkalom előre meghatározott programot követ. Pénteken a vendégek az iskolában reggeliznek és ebédelnek, majd késő délután a családoknál elszállásolt vendégek együtt töltik a nap hátralevő részét.

Azok a szülők, akiknek a szíve nyitott a találkozásra, és szívesen befogadnának egy református kisdiákot, a Kecskeméti Református Iskolában van lehetőség írásban jelentkezni.