Kezdőlap Kecskemét Drabant Anita kétszeres Magyar bajnok lett egy nap alatt!

Drabant Anita kétszeres Magyar bajnok lett egy nap alatt!


Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér három fővel szerepeltette magát az ez évi Ifjúsági Egyéni Magyar bajnokságon. Zsitva Vivien és Pető Anna Karina mellett az ifjúsági magyar válogatott Drabant Anitával. Három versenyszámot rendeztek a leányoknak, vegyes páros, páros és egyéni számban.

            Vegyes párosban Drabant Anita a Dunakeszi játékosával, Kishegyi Ákossal indult, ahol szoros küzdelemben meglepte őket a fiatal Szántosi – Volentics duó, így vereséget szenvedtek a legjobb nyolc közé jutásért.

            Páros küzdelmekben már Pető – Zsitva páros is asztalhoz állt, de alul maradtak az első körben a Czeglédi – Molnár duó ellen 3:0 arányban. Drabant Anita a szolnoki Nagypál Mártával ekkor kezdte a menetelését. A legjobb négy közé jutásért tudták először párosunkat megszorítani, ahol a Letanóczki – Trungel duót győzték le 3:1 arányban. Elődöntőben Harasztovich–Phan párost a vártnál simábban 3:1-re sikerült legyőzniük magabiztos játékkal. Végül a döntőben Tölgyes – Keresztesi duóval mérkőztek meg a bajnoki címért. Higgadtságukat megőrizve, taktikailag hiba nélkül játszva magabiztos győzelmet arattak 3:1 arányban ezzel megszerezve a 2019. évi Magyar bajnoki címet páros versenyszámban.

            Ezek után következett az egyéni versenyszám küzdelmei, ahol selejtezőt játszott két tanítványunk, Zsitva Vivien és Pető Anna Karina. Erősebb ellenfelekkel sorsolták össze mindkettőjüket, ezért a tisztes helytállás volt a fő cél. Meg is valósítottak, sőt Zsitva mérkőzést is tudott nyerni. Ám ez neki is kevés volt a főtáblára jutáshoz.Drabant könnyedén abszolválta az első kört a főtáblán. A legjobb 16 közé jutásérta korábbi versenyen őt legyőző Czeglédi Szilviával mérkőzött. Első két szettben 10 fölött komoly koncentrációval diadalmaskodott, majd egy szett megingás után magabiztosan 3:1 arányban győzött, ezzel bejutva a legjobb nyolc közé. Négy közé Fejős Anna volt a következő ellenfél, aki meglepte Drabantot az első két szett megnyerésével, de egy átgondolt taktikai változtatással, elképesztő fegyelmezettséggel és küzdéssel 4:2-re megfordította a mérkőzést. Elődöntőben Tölgyes Dorottyaellen, az első szettben elképesztő szoros végjátékban kapott ki. Magabiztos játékkal egyre jobban felőrölte ellenfelét és 4:1 arányban fordított. Végül már ”csak” a döntő következett, ahol az előző versenyeket sorra nyerő,az Európai ifi ranglista 30., a magyar ranglista 1. helyezettje, páros Európa Bajnok, Harasztovich Fannilett az ellenfél. Este fél kilencet írtunk ekkor már, de Darabanton még mindig nem jelentkeztek a fáradtság jelei. Elszántsága és küzdeni akarása nem engedett a fizikai fáradtságnak. A döntőben, ennek ellenére az első két szettet Harasztovich nyerte, ekkor Anita erőt merített a Fejős Anna elleni 0:2-es fordításából és mindennél elszántabban, szemet gyönyörködtetőt labda menetekkel, kiélezett végjátékokkal megfordítva a mérkőzést 4:2 arányban nyerni tudott. Drabant Anita megszerezte első egyéni Magyar bajnoki címét.

Ujhidy Tibor elnök:Egy leány ifi magyar bajnokságon, ellentétben sok egyéni sportággal,   mindösszesen csak 3 versenyszámban lehet bajnoki címet nyerni. Ebből a Spartacusé kettő. Irigylésre méltó arány. Kivételes hozzáállásról, játék- és lelkierőről tett tanúbizonyságot Drabant Anita! Büszkék vagyunk Anitára, akinek ezzel egy nagy álma teljesült. Mennyi verejték van benne, de ilyenkor már mit számít. Hiszem, hogy még messze nincs vége Anita sportsikereinek. Az edzésmunkája, a sport iránti alázata példaértékű. Öröm hogy vannak még ilyen sportolók a magyar asztaliteniszben. Gratulálok a Vajda Viktor, Szabó Krisztián és Fodor Miklós alkotta edzői teamnak.Hajrá Spartacus, hajra Kecskemét sportja!

Időpont: 2019.03.30.

Helyszín: Budapest, BVSC asztalitenisz csarnok

Esemény: 2019. évi Ifjúsági leány Magyar bajnokság

Sportág: Asztalitenisz