Kezdőlap Régió „Esély a visszatérésre, esély a maradásra!” – Már 10 ezren csatlakoztak az...

„Esély a visszatérésre, esély a maradásra!” – Már 10 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet iraki iskolákért indított akciójához


TOVÁBBRA IS VÁRJÁK A 1353-AS ADOMÁNYVONALRA A HÍVÁSOKAT 
Az Ökumenikus Segélyszervezet 2014 óta segíti helyben a háború után visszatérő iraki családokat. A lakóházak felújítása, az élelmiszertámogatás, a vízhálózatok rendbetétele és a pszichoszociális segítségnyújtás mellett kiemelt feladatnak tekintik az oktatás újraindítását, amit iskolák felújításával és felszerelésével kívánnak elősegíteni.
 

A segélyszervezet munkatársait a Moszul környéki iskolák felmérése során kiégett tantermek, leszakadt táblák, hiányos és törött bútorok fogadták.

Az egykor gyermekzsivajtól hangos udvarokon romok, a falakon lövések nyomai. Mivel sok helyen segítség nélkül esély sincsen arra, hogy újra elkezdődhessen a tanítás, „Adjunk esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra!” mottóval társadalmi összefogást hirdetettek Magyarországon.

A pénzadománygyűjtés célja, hogy táblákat, bútorokat, írószereket tudjanak vásárolni a háború után újjáépülő iskolákba. A március 20-án indult adománygyűjtés első 10 napjában legtöbben a 1353-at tárcsázták, hívásonként 250 forintot ajánlva föl, de sokan adakoztak a www.segelyszervezet.hu oldalon és csekkbefizetéssel is.

Az adományvonalra indított 10 ezer telefonhívásnak köszönhetően eddig 2,5 millió forint gyűlt össze. „Minden telefonhívás és minden felajánlott forint sokat számít ebben a segélyprogramban, ahol a harcokban tönkrement iskolákba mindent újra meg kell vásárolnunk!”  – hangsúlyozta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Az Ökumenikus Segélyszervezet iraki segélyprogramját a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal, a www.segelyszervezet.hu oldalon online adományozással vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámára utalással lehet támogatni, a közlemény rovatban „IRAK” megjelöléssel. Köszönjük!
További információ és interjú:

Gáncs Kristóf
kommunikációs igazgató
Ökumenikus Segélyszervezet
06 30 408 54 13