Kezdőlap Kecskemét Ismét MONTÁZS EST a kecskeméti könyvtárban!

Ismét MONTÁZS EST a kecskeméti könyvtárban!


A Montázsmagazin szerkesztősége és baráti köre egy jóízű beszélgetésre várja a kedves olvasókat, barátokat, ismerősöket! Mondhatjuk, hogy egyúttal születésnapot is ünnepelünk, hiszen vendégeinknek mostanában volt/van kerek születésnapja. Egy testvérpárral ünnepelhetünk együtt, Kulcsár Erikával és Kulcsár Mariannával.

Kulcsár Erika ének- és zenetanár, a Chorhidea kamarazenekar művészeti vezetője. Élete a zene, csak néhány példa rá: 1991-2002 között a kecskeméti Katona József Színház zenekarában csellózott, és a zenekari titkári teendőket is ellátta. A Kecskeméti Ifjúsági Otthonban a Meséről‑zenére sorozatuk jól ismert. Részt vettek a Marosvásárhelyi napok rendezvényein is. Erika az Ars Nova énekegyüttes és a Kecskeméti Fesztivál Kórus alapító tagja volt.

A Kecskeméti és a Szolnoki Szimfonikus Zenekarban játszott gordonkán. Évtizedeken keresztül egyik szervezője a Bohém Fesztiváloknak, illetve most már a Jazz Főváros Fesztiválnak is. Diákjai minden évben nagyszerű eredményeket érnek el országos zenei versenyeken. Büszke lehet az általa tanított és sikeres zenei karriert befutott korábbi tanítványaira is.

Kulcsár Marianna magyartanár – drámapedagógus – vezető szaktanácsadó. A kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola tanára. A Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely egyik vezetője, a Versmondók találkozójának szakmai irányítója, összefogója 22 éve. Munkájának része a tanfolyami és főiskolai oktatás, bemutató foglalkozások tartása, módszertani kiadványok írása, szerkesztése, lektorálása, mesemondó táborok szervezése. És még? Módszertani, szakmai anyagok megírása, kiadványok szerkesztése, lektorálás, előadások, tréningek, műhelymunkák megtartása. Dráma és bábos ismeretekre épített személyiségfejlesztő nevelőprogram kidolgozása és bevezetése… Ez mind jellemző rá! Tanítványai sorra hozzák el a rangos díjakat a versmondó versenyekről, jó szakmai tudással és lelkiismeretesen készíti fel őket.

Ismerjük meg ezt a két nagyszerű pedagógust!

Közreműködnek:

  • a CHORHIDEA KAMARAZENEKAR tagjai
  • a Kecskeméti Corvin Kertvárosi Általános Iskola tanulói

A beszélgetést moderálja: Weninger Endréné, a Montázsmagazin szerkesztője

Időpont: 2019. április 27. szombat 16.00-18.00

Helyszín: Katona József Könyvtár nagyterme, Kecskemét, Piaristák tere 8.

Legyél a vendégünk, legyél az olvasónk, szeretettel várunk!

www.montazsmagazin.hu