Kezdőlap Régió

Sajtóközlemény

Befejeződött a Soltvadkerti-tó fejlesztésének első üteme az 50 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

Soltvadkert Város Önkormányzata a TOP-1.2.1-15 kódszámú, Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című felhívásra benyújtott nyertes pályázatban 50 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Soltvadkerti-tó fejlesztésének érdekében.

A fejlesztés célja a korábbi szolgáltatáskínálat színvonalának javítása, valamint új strandkiegészítő létesítmény létrehozásával a kínálat bővítése volt.

A fejlesztés keretében került a beléptetési rendszer, 3 új jegyárusító pavilon került kihelyezésre. A zuhanyzók új burkolatot kaptak, illetve 5 db új öltözőkabint állítottak be. A biztonságos és kényelmes tartózkodás érdekében kihelyeztek 2 db 5×5 méter nagyságú, fa oszlopokra szerelt árnyékoló napvitorlát, továbbá új elemként egy hatalmas, több, mint 45 négyzetméteres napozóstég épült a vízfelület fölé,melyet egy bekötő hídon át lehet megközelíteni.

A fejlesztés speciális attrakciója a Spray-park, egy vizes élményjátszótér. A gyermekek egy körülbelül 80 négyzetméter kiterjedésű területen élezhetik a hűsítő játékokat, melyek között 3 db kerek kapu, egy elefánt és egy teknős vízköpő, illetve két óriási virág kapott helyet.

A projekt 2018. december 31-én lezárult, így a látogatók a szezont már a felújított helyszínen élvezhetik.

Elnyert támogatás: 50 000 000,- forint

Támogatási szerződés száma: TOP-1.2.1-15-BK1-2016-00006

További információ kérhető:

Fodorné dr. Schiszler Terézia aljegyző

[email protected]

+3678/480-144/203