Kezdőlap Események Bereményi és Másik egy színpadon az Otthon Moziban

Bereményi és Másik egy színpadon az Otthon Moziban

Elismert előadók Bereményi Géza és Másik János, közös esten mutatják meg művészetüket április 10-én Keresztben jégeső címmel, amely igazi csemegének ígérkezik.

Közöttük Cseh Tamás az egyik összekötő kapocs, akinek alkotótársai voltak mind a ketten. Dalai azt a világot idézik, ahol félszavakból is értjük egymást, lehunyt szemmel élvezzük az életet, és kinevetjük a halált.

Az esten elhangzanak dalok a Levél nővéremnek lemezekről, sok más szerzeménnyel egyetemben. Megannyi történet, gondolat, emlékképet idéznek elénk a színpadon a nem is olyan régmúlt időkből.

A vérbeli muzsikus Másik Jánosé az ének és a zene – olykor zongora, gitár vagy bandoleon –, míg Bereményi Géza a reflektorfényben is író, aki sorait most nem papírra, hanem a közönségre veti. Betekintést nyerhetünk Bereményi gyerekkorába, fiatalságába a most készülő önéletrajzi regényének részleteivel.

A szerzőpáros szavaival ajánljuk az előadást: „A regényrészletek és dalok fogaskerekekként lendítik egymást tovább és tovább a lélek száguldó országútján, amíg véget nem ér az egész műsor.”

Bereményi Géza

1946-ban született, Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas magyar író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, filmrendező. Cseh Tamás állandó alkotótársaként számos dalszöveg hozzá kötődik. Sok forgatókönyvet írt, melyekből filmet is készített. Ismerős lehete ezek közül például a 2002-es Hídember.

Másik János

1952-ben született, magyar zeneszerző, billentyűs, énekes, gitáros, basszusgitáros, ütőhangszeres. Zenészként dolgozott együtt Cseh Tamással. Zeneszerzőként sok film dalait köszönhetjük alkotómunkájának, például a Bereményivel közös 2002-es Hídember című filmet is.