Kezdőlap Események Bibliaórával egybekötött ebéddel várták a Wojtyla Ház gondozottjait

Bibliaórával egybekötött ebéddel várták a Wojtyla Ház gondozottjait

Poli-Farbe Vegyipari Kft. alapítója, Szabó Antal támogatta a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ rászorultjainak április 24-i ebédjét. A központ látogatóitól megtudtuk, hogy Anti, ahogy ők szólítják, szinte mindennapos „vendég” náluk, hiszen amikor csak teheti, finanszírozza a ház ebédjét, emellett a szellemi táplálékra szintén nagy hangsúlyt fektet. Ezúttal is bibliával a kezében érkezett, felkészülve egy újabb történettel a Szentírásból.

Szabó Antal már évek óta támogatja a Wojtyla Ház gondozottjait, melynek minden alkalommal nagyon örülnek az ott lévők.  A Kft. tulajdonosa kézfogással, öleléssel köszöntötte az embereket, és barátként beszélgetett mindenkivel. Összeszokott már a csapattal, mivel rendszeresen tart bibliaórát, melyen bibliai történetekről mesél, és a felmerülő kérdéseket vitatják meg közösen.

A mai ebéd előtt sem volt másképp, most is a Szentírásból tanított először. A templomok, a Gecsemáné-kert, és Jézus szenvedése volt a téma, amit a jelenlévőkkel együtt gondolkozva, egy interaktív tanítás keretein belül mutatott be. Elhangzott, hogy Isten nem lakik kézzel készített templomokban, hanem azokban él, akik őt hittel elfogadták, mivel ők a Szent Szellem temploma a biblia szerint. Ezért fontos, hogy hogyan élünk, mire használjuk az Istentől ajándékba kapott életünket, és milyen példát mutatunk másoknak Krisztust képviselve. Az alkalmat egy szívből jövő imával zárta.

A bibliaóra után önkéntesként volt jelen, segített az ételosztásban, és együtt örült azokkal, akik hálás szívvel fogyasztották a finom ebédet. Az étkezés alatt elárulta, hogy mindig nagyon szívesen segít, de csak azzal a feltétellel, ha Isten igéjét hirdetheti a ház vendégeinek.

Mindenki számára meglepő volt elsőre, hogy egy vezérigazgató ennyire közvetlen és szívén viseli az emberek sorsát, félretéve a munkát erre az időre. Hálásak az emberek azért a sok jóért, amit értük tesz, és külön öröm, hogy nem a pénzért és dicsőségért cselekszik. Több ilyen vezetőre lenne szükség, akik életüket példaként elénk állítva Jézus Krisztushoz vezetik az embereket.