Kezdőlap Hírek Energetikai korszerűsítésen esett át a Kossuth Lajos Általános Iskola Ballöszögön

Energetikai korszerűsítésen esett át a Kossuth Lajos Általános Iskola Ballöszögön

Április 26-án került sor a Kossuth Lajos Általános Iskola ünnepélyes átadására Ballószögön. A műsor a Faluházban kezdődött, melyet Somogyi Lajos polgármester nyitott meg beszédével, amiben szót ejtett az iskola múltjáról és köszönetet mondott a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak a pályázat elbírálásának pozitív eredményéért.

A Területi Operatív Programnak (TOP) köszönhetően energetikai korszerűsítésen eshetett át Ballószög Község általános iskolája. Több mint 61 millió forint volt a beruházás értéke, melyet a külső szigetelésre, nyílászárócserére és napelemek felszerelésére fordítottak.

Rideg László, a Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a polgármester beszéde után az ünnepség résztvevőit, és elmondta, hogy Ballószög 8 beruházásra összesen 500 millió forintot kapott pályázatok keretében.

A Kecskeméti Tankerület igazgatója, Zsámboki Anna beszámolt az iskola színvonalas oktatásáról, ahol a tanítás mellett a nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek, és a gyerekek személyiségfejlődésére szintén odafigyelnek.

Péterné Fidler Elvira intézményvezető zárta a köszöntőket, majd színpadra hívta az iskola növendékeit, hogy egy kreatív műsor keretében bemutassák iskolájukat, és hogy miért szeretnek ott tanulni.

Az ünnepség végeztével közösen átsétált mindenki az iskolához, hogy sor kerüljön az ünnepélyes szalagátvágásra és a kivágott fűzfa pótlására. A lakosság nagy örömére két facsemetét is ültettek.