Kezdőlap Rendőrségi hírek GONDATLAN SOFŐR ELLEN EMELHETNEK VÁDAT

GONDATLAN SOFŐR ELLEN EMELHETNEK VÁDAT

A Bajai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2018. december 6-án 6 óra körül az 55-ös számú főúton, Baja térségében egy személygépjármű egy motorvonattal ütközött.

A nyomozás adatai szerint az autó az út 106.500-as méterénél lekanyarodott egy szám nélküli mellékútra, amelyet a főúttal párhuzamosan vasúti sínpár keresztezett. Az átjáróra előjelző tábla is figyelmeztetett, ám a Toyotát vezető sofőr úgy hajtott rá a sínekre, hogy a kihelyezett Állj! Elsőbbségadás kötelező! közúti jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a Pörböly irányába haladó motorvonatnak, ezért összeütköztek. A jármű ezt követően visszasodródott az 55-ös számú útra, és a szalagkorlátnak ütközve állt meg.

A balesetben a beszerzett orvosi iratok szerint a járművet vezető 44 éves férfi könnyebben, míg utasa súlyosan megsérült.

Az eljárás során szabadlábon védekező bajai sofőrt a rendőrök vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ügyében a nyomozás vizsgálati szakaszában a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

2
1