Kezdőlap Rendőrségi hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Egy ghánai férfi más útlevelével kísérelt meg átjutni a határon. Vele szemben közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. április 13-án 0 óra és 24 óra között Hercegszántó közigazgatási területén két esetben összesen 26 külföldit tartóztattak fel. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogcímét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért az egyenruhások visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen 15 órakor a nemzetközi gyorsvonat utasaként egy külföldi jelentkezett belépésre. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a magát ghánai állampolgárnak valló férfi egy másik személy magánútlevelével és tartózkodási engedélyével próbálta igazolni magát, azonban az útlevélkezelő ezt észrevette. A férfit a rendőrök előállították, és vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményezett.

Megyénkben az elmúlt 24 órában tíz anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

A tegnapi napon a rendőrök tíz személyt fogtak el, további tizenkettőt pedig előállítottak. Nyolcan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 16 óra 15 perckor egy magyar állampolgár jelentkezett kilépésre. Személyazonosságának ellenőrzésekor az útlevélkezelő megállapította, hogy a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a férfi elfogását rendelte el.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 20 óra 15 perckor őrizetbe vettek egy 21 éves helyi lakost, aki ellen a járásbíróság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A kiskőrösi rendőrök 21 óra 23 perckor egy miskei lakossal szemben intézkedtek, akiről kiderült, hogy a Bajai Járásbíróság vele szemben szabálysértési elzárás végrehajtását rendelte el.

Baján a járőrök 22 óra 50 perckor egy 37 éves nőt igazoltattak. Őt a Pesti Központi Kerületi Bíróság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözte.