Kezdőlap ÉT-TRENDEK HÓNAP BORÁSZA: Borbély Tamás – „Az év agrárembere Fiatal gazda kategóriában 2018”

HÓNAP BORÁSZA: Borbély Tamás – „Az év agrárembere Fiatal gazda kategóriában 2018”

 

Áprilisban a Hónap Borásza a badacsonyi  borvidék ismert és elismert bortermelője, Borbély Tamás. A Borbély Családi Pincészet második generációs borásza 1981-ben született, amikor a szülők tavasszal újratelepítették a nászajándékba kapott első szőlőültetvényüket. A szőlő-és borkultúra tisztelete, szeretete születésétől fogva körülölelte, együtt cseperedett a birtokkal.


Jelenleg 23 ha szőlőültetvényen irányítja a munkálatokat, a borvidékre jellemző kiváló szőlőfajtákkal dolgozik a  tanúhegyek értékes dűlőin. Fiatal, lendületes borászként sok újítást visz a pincészet életébe. A modern és a tradicionális technológiák segítségével készíti borait a frissebb, könnyedebb stílustól a tartalmas, minerális ízvilágig. Munkásságát fémjelzik az elmúlt években elért hazai és nemzetközi borversenyek sikerei.


Tamás az ágazat  és a borvidék népszerűsítését is kiemelt feladatának tekinti. Ez utóbbival járó tisztségeit, szerepvállalásait felsorolni is nehéz, hegyközségi vonalon végzett munkák, a szervezet elnöki feladatai, borút- és turisztikai egyesületi, továbbá  borlovagrendi, borakadémiai tagsággal járó tevékenységek, a borfogyasztást,  borvidéket népszerűsítő munkák helyben és országos szinten egyaránt jellemzik mindennapjait.

2018-ban hetedszer jelölték „Az Év Bortermelője” megtisztelő címre, valamint szülővárosától, 2018 év Tapolca Város Borásza címet kapta.