Kezdőlap Események Kecskemét város jól gazdálkodott a 2018-as évben

Kecskemét város jól gazdálkodott a 2018-as évben

Az önkormányzat zárszámadása mellett Kecskemét város múlt évi költségvetéséről is szó esett a polgármester sajtóreggelijén április 24-én reggel. A tájékoztató alkalmával megtudtuk, hogy a város igazán jól gazdálkodott, hiszen a kiadások ellenére nagymértékben megnövelte vagyonát.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy 10 milliárd forint volt az elmúlt évben a város nemzeti vagyonba tartozó vagyonnövekedése, melyben nincs benne az önkormányzati cégek bevétele. A város hozamai jelentősek, mivel több, mint 12,6 milliárd forint folyt be az önkormányzatnak a tavalyi évben, emellett 600 millió forinttal fordítottak többet városüzemeltetési feladatokra, mint 2017-ben.

A zárszámadásban a bérek emelése is szerepelt 380 millió forinttal, a sportszervezetek támogatása pedig 1,3 millió forint volt. Összességében 185 milliárddal gazdálkodhatott a város hitelfelvétel nélkül az elmúlt évben.

Szó esett arról is, hogy végre ajánlat érkezett a beteg lovak istállójának hasznosítására. Két fiatal magánszemély szeretne ott zenés szórakozóhelyet nyitni.