Kezdőlap Események Rendkívüli összefogás által kaphatott új lélegeztető gépet a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztálya

Rendkívüli összefogás által kaphatott új lélegeztető gépet a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztálya

A Mercedes-gyár nagyvonalú hozzájárulásának, a „Fuss, hogy lélegezz” jótékonysági futóverseny nevezési díjaiból, valamint a Bács-Kiskun megyei kórház saját forrásaiból egy új, korszerű lélegeztető gépet kaphatott a gyermekosztály intenzív részlege. Az eszközre már régóta nagy szükség volt, hogy több gyermeket is fogadni tudjon a kórház.

Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának dolgozói a „Fuss, hogy lélegezz!”futóverseny és családi nap megszervezésével szerettek volna támogatást kérni a 20 kg fölötti gyermekek által is használható, modern lélegeztető gép megvásárlásához. Az eseményre tavaly szeptember 16-án került sor a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, összesen 413-an regisztráltak, ugyanis sokan szerettek volna hozzájárulni a kezdeményezéshez. A futóversenyen KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapat és a KTE-Duna Aszfalt férfi kosárlabdacsapat több tagja is kivette a részét.

Az 5, 10 kilométeres táv lefutásával, vagy az 1 km-es könnyed séta teljesítésével jelentős összegre – 425 000 forint – tehetett szert a gyermekosztály, melyet a kórházi alapítvány további 300 000 forinttal egészített ki. Több adomány révén már 931 000 forint gyűlt össze, amikor a meglepetés vendég, Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója is kiérkezett a helyszínre. A rendezvényen bejelentette, hogy a Mercedes-gyár 5 millióra növeli az összegyűlt összeget. Ezt követően a kórházi vezetőség további 5 millió forintot ruházott be, így az összefogásnak köszönhetően sikeresen megvalósulhatott a lélegeztető gép megvásárlása.

A sajtótájékoztatón Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Ludvig Orsolya kommunikációs igazgató, dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója, dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa vettek részt. A kórház játszóházában megrendezett eseményen a hagyományokat követve oklevéllel köszönték az autógyár nagyvonalú támogatását, valamint a macikat, melyeket kedves kis ajándékként hoztak az osztályon fekvő gyermekeknek.