Kezdőlap Gyerekek TUDJ TÖBBET – ÉLJ BIZTONSÁGBAN!

TUDJ TÖBBET – ÉLJ BIZTONSÁGBAN!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzéssel és balesetmegelőzéssel foglalkozó szakemberei horgolt szívecskéket kaptak a gyerekektől elismerésül.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök „Gyermekeink biztonsága közös felelősségünk” jelmondattal 2019. április 10-én a Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Logopédiai Intézetben a speciális nevelő munkát támogató, segítő egyedi foglalkozásokat szerveztek. A programhoz csatlakozott a Dél-alföldi Közlekedési Központ (DAKK) és a MOBILE KIDS-Daimler Infinitive (MOKI) oktatócsoportja. A rendőrségi szolgálati ágak bűn- és baleset-megelőzést célzó tevékenységgel, példaértékű empatikus képességgel foglalkoztak az intézmény fogyatékkal élő óvodásaival és iskolás diákjaival.

Hatalmas sikert aratott a DAKK Zrt. közösségi közlekedést propagáló, szemléletes, a gyakorlati autóbusz-közlekedést is magában foglaló programja. Képesek voltak olyan diákokkal megkedveltetni a közösségi közlekedést, akik sajátos képességeik és készségeik miatt tartottak a közlekedési eszközök használatától.

A megyei Közlekedésrendészeti Osztály baleset-megelőzési előadójának – Farkas Attila rendőr főtörzszászlósnak – a közreműködésével lehetőség nyílt a mobil KRESZ park használatára is. A diákok az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által biztosított, prevenciós célokat szolgáló robot segítségével megismerhették a biztonságos közlekedés szabályait, a pedagógusok pedig információt kaptak a gyermekbalesetek megelőzésének lehetőségeiről.  A közel 200 gyermek által várva-várt rendőrségi robot a sérült fiatalok számára is lehetővé tette, hogy a rendezvény interaktív legyen.

Bozóné Soós Marianna Tímea rendőr alezredes és Liptai Linda rendőr őrnagy – a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói – a fiatalkori bűncselekmények megelőzési lehetőségeit ismertették a gyerekekkel, illetve gyakoroltatták a biztonságos mindennapok szabályait is.

  • A közlekedés során is fokozottan figyeljünk a fogyatékkal élőkre, és segítsük őket!
  • Ha eltévedt, magatehetetlen személyt lát, kérjük, biztosítsa számára az elvárható segítséget!