Kezdőlap Hírek Végéhez közelednek a hétfői koncert próbái!

Végéhez közelednek a hétfői koncert próbái!


2019. április 29-én 19 órai kezdettel a Kodály Iskolában „Tavaszi Hang-versenyművek” címmel a Kodály Iskola kimagasló tehetségű növendékeivellép színpadra a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar
vezényel: Gerhát LászlóTöbb, mint 20 éve, 1997-ben, hagyományteremtő céllal kezdte el a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar azt a hangversenysorozatát, melynek műsorát csupa versenymű alkotja.


A színpadra lépő szólisták pedig minden alkalommal a Kodály Iskola zeneművészeti szakgimnáziumának kiemelkedő tehetségű növendékei, akik kiválasztásánál nagy szerepet a különböző hazai és nemzetközi megmérettetéseken elért eredmények játszottak.
Olyan, ma már országosan, sőt nemzetközi szinten is jegyzett és elismert hangszeres művészekről van szó, akik hírét vitték/viszik a Magyar Örökség díjas Alma Materüknek. Egyszerre bizonyítják magas kvalitásukat, és a Zeneművészeti Szakgimnáziumában folyó nagyon színvonalas zeneoktatást, elismerést szerezve ezzel egykori tanáraiknak is.

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar büszke arra, hogy hozzájárulhat a kiválóságok tehetségének kibontakozásához, segítheti pályájuk indulását.

Gerhát László a zenekar vezetője és a Kodály Iskola szakgimnáziumának zongora tanára és korrepetitora elmondta,
„ezek a a koncertek nem iskolai rendezvények, akik meghallgatják, azok a legmagasabb színvonalú produkció részesei lehetnek.
A rendezvényen fellépő növendékek minden reménység szerint ugyanilyen sikeres és eredményes szakmai utat kezdhetnek.” /Varga Géza teljes interjúja a facebook eseményben olvasható/ 

Műsor:
F. Kramar: Esz-dúr versenymű két klarinétra op. 91 I. tétel
előadja: Késics Dalma és Tóth Mónika

F. Danzi: F-dúr fagottverseny I. tétel
előadja: Halasi-Czalbert Tamás

C.M. von Weber: Esz dúr Concertino klarinétra op. 26
előadja: Czere Nóra

S.Sulek-Szűcs Apor: Szonáta „Vox Gabrieli” harsonára
előadja: Beke Márk

SZÜNET

C.Reinecke: Fuvolaverseny op. 283 I. tétel
előadja: Csapó Boglárka

E.Elgar: Gordonkaverseny op. 85 IV. tétel
előadja: Pál Olivér

Liszt: Esz-dúr zongoraverseny
előadja: Csőke Noémi

Legyen Ön is részese e kiemelkedő komolyzenei eseménynek, és jelenlétével támogassa a fiatal tehetségeket zenei pályafutásuk kezdetén!

Jegyek válthatók a Hírös Agóra jegypénztárában és a koncert előtt a helyszínen.
Jegyárak: 2.000 Ft (felnőtt belépő), 1.000 Ft (diák-, nyugdíjas belépő)