Kezdőlap Események Gyereknap luxusautókkal: Amerikává változott Budapest egy része

Gyereknap luxusautókkal: Amerikává változott Budapest egy része

A 2019-es gyereknap sok lurkónak biztosan nagyon emlékezetes marad. Országszerte számos programon vehettek részt, közülük is az egyik legvagányabb a Meglepkék által szervezett luxusautós gyereknap volt: több száz gyermeket utaztattak meg amerikai autócsodákkal. Az akció közben játékokat is sikerült gyűjteniük, amelyeket daganatos gyermekeknek adtak át.

Melyik gyerek ne szeretne beleülni egy szép autóba? A kormánytekergetésre és az élményautózásra a legtöbbeknek csak nagyon ritkán van lehetősége, de idén az extrém ajándékokkal foglalkozó profi csapat, a Meglepkék minden magyar lurkónak lehetőséget adott arra, hogy luxusautókkal furikázzon a városban.

A gyereknapon a Tinódi Lantos Sebestyén köz, a Boráros tér, a Lechner Ödön Fasor és a Soroksári út egy picit átváltozott Amerikává, hogy a gyerekek is átélhessék, milyen érzés egy Dodge Chargerben, Dodge Challengerben, Camaroban, Mustangban, Lamborginiben vagy egy Ferrariban kocsikázni. De, hogy a régi idők „nagyjai” se maradjanak ki, a kicsik kipróbálhatták, hogy pöfög egy négyütemű Trabant vagy milyen a kéziváltó egy Ladában.

Ezzel azonban még nem ért véget a Meglepkék sora, ugyanis a brigád elindított egy játékgyűjtési is akciót is, hogy mosolyt csalhassanak majd a daganatos betegségben szenvedő kicsik arcára. A játékmentés lényege, hogy összegyűjtötték azokat a játékokat, amiket mások örömmel felajánlanak, hogy boldogságot okozzanak azoknak a gyerekeknek, akiknek nap mint nap meg kell küzdeniük a betegségükkel, miközben legtöbb idejüket egy kórházi szobában kell tölteniük.

Az összegyűjtött játékokat már át is adták egy gyermekotthon és egy fejlesztő központ részére adták át, ahol siketek és nagyothallók, súlyosan fogyatékos gyermekeknek játszhatnak majd velük.