Kezdőlap Egészség Afrikát is meghódítja a magyarinnováció – Zöld utat kapott Kenyában a2016-os Budapesti...

Afrikát is meghódítja a magyarinnováció – Zöld utat kapott Kenyában a2016-os Budapesti Víz Világtalálkozón bemutatott talajkondicionáló

Budapest, 2019.május29. –Megkapta a forgalmazási engedélyt Kenyában a magyar Water&Soil Kft. készítménye, amely öntözés nélküli mezőgazdasági művelésben 6-20 százalékos terméshozam-többletet, öntözéses gazdálkodásban pedig 50 százalékos vízmegtakarítást tesz lehetővé. A talajnedvesség megőrzését segítő organikus talajkondicionáló készítmény a 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozón mutatkozott be, és mára Marokkótól Dél-Afrikáigismerik aterméket, világszintű elterjedése pedig többszáz millió ember vízellátására elengedő vízmennyiséget megspórolhat.

Afrikát is meghódítja a Water&Soil Kft. talajnedvesség megőrzését segítő készítménye. Azorganikus, vagyis maradék nélkül lebomló talajkondicionáló, a Water RetainerVízŐr®, ugyanis Kenyábanis megkapta a forgalmazási engedélyt. „A Water&Soila 2016-os Budapesti Víz Világtalálkozó idején még növekedési stratégiájának elején járt, így a részvételünk a konferenciához kapcsolódó vízipari szakkiállításon jelentős mértékben megnövelte a céginnovációjának ismertségét és láthatóságát. Az ugyanis, hogy egy globális viszonylatban is kiemelt jelentőséggel bíró eseményen állíthatott ki a vállalat, szervesen hozzájárult nemzetközi piaci szerepünk kiterjesztéséhez, aminek köszönhetően ma már Dél-Afrikában, Marokkóban, Ghánában, Iránban, Indiában, Pakisztánban, Chilében és Nagy-Britanniában is sikeresen tesztelték a terméket és aktív piaci szereplővé válhatunk. Ez a sor bővült most egy újabb taggal, hiszen Kenyában is megkaptuk a forgalmazási engedélyt” – tájékoztatott Vattay Richárd, a Water&Soil Kft. igazgatója.

Több száz millió ember vízellátására elegendő víz spórolható meg

A Water RetainerVízŐr® szakszerű használata lényegesen megnöveli a talaj– növények számára felvehető – vízmegtartó képességét. A jobb vízellátottság a növény egész termesztési időszakában megmarad, miközben az aszály is kisebb kárt okozhat a növényekben, hiszen a növények szélsőséges szárazság esetén akár kétszer annyi időt képesek átvészelni súlyosabb károsodás nélkül. Ez az előny pedig a terméseredményekben egyértelműen tetten érhető, ugyanis öntözés nélküli gazdálkodásban – amely globálisan a növénytermesztő területek mintegy 80 százalékát jelenti – 6-20 százalékos terméshozam-többletet eredményez.

A készítmény másik hatalmas előnye, hogy öntözéses gazdálkodásban számottevően, mintegy 50 százalékkal csökkenthető az öntözővíz-felhasználás, ugyanis párolgási veszteség-csökkentőképessége révén a talaj felsőbb rétegében megőrzi a vizet, sőt, a készítménnyel kezelt talaj a levegőből is képes nedvességet megkötni.Mindezen tulajdonságoknak köszönhetően az eddigi tanulmányok azt mutatják, hogy a készítmény alkalmazásávalegy 100.000 hektáros mezőgazdasági területen, 30 százalékos öntözési intenzitás mellett éves szinten 120 millió m3 víz spórolható meg, ami 2 millió ember éves vízfogyasztásának felel meg.

BWS 2019 EXPO

Az idei év legfontosabb diplomáciai eseménye, a 2019. október 15-17. között megrendezendő Budapesti Víz Világtalálkozó (Budapest Water Summit 2019, BWS 2019)társeseményeként „Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások” címmel idén is megrendezik a vízipari szakkiállítást(EXPO). Az eseményen idén még nagyobb hangsúlyt kapnak majd a vízipari kihívások globális megoldásában versenyképes, innovatív és környezetbarát technológiáikkal már most is jelentős szerepet vállaló hazai vízipari cégek.

További információ a vízdiplomáciai eseményről:

www.budapestwatersummit.hu

https://www.facebook.com/BudapestWS/

Budapesti Víz Világtalálkozó – Budapest Water Summit

Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére, az ENSZ szervezeteivel és a Víz Világtanáccsal együttműködve Magyarország kormánya 2013. október 8. és 11. között megrendezte az első Budapesti Víz Világtalálkozót (Budapest Water Summit 2013, BWS 2013). A BWS 2013 záródokumentuma, a „Budapesti Nyilatkozat” kimondta, hogy 2015.után a víznek önálló témaként és célkitűzésként kell szerepelnie a fejlesztéspolitikával kapcsolatos tervezésben. Az esemény jelentős szerepet játszott abban, hogy az ENSZ által 2015-ben elfogadott fenntartható fejlődési keretrendszerben (Agenda 2030) a víz és szanitáció kérdésköre önálló célkitűzésként jelenik meg (6. számú cél – Víz és szanitáció), ígyiránytűvé vált a fenntartható fejlődésben és a nemzetközi klímapolitikában.

A második Budapesti Víz Világtalálkozóra 2016novemberében került sor, több mint 2200 fő részvételével. A háromnapos rendezvény céljaaz volt, hogy kidolgozza, milyen fordulatra van szükség a fenntartható vízgazdálkodás megvalósításához,sikeresen összekapcsolja a politikai döntéshozatali folyamatokat a tőke, a tudás, a technológia által kínált megoldási lehetőségekkel és a kulcsszerepet játszó civilekkel, azaz konkrét, gyakorlati lépésekkel mozdítsa elő a XXI. század legjelentősebb kihívásának megoldását.Kitűzött célját teljesítve, a konferenciakijelölte az elkövetkezendő 15 év vízpolitikai teendőit, az esemény végén elfogadott javaslatcsomag pedig hozzájárult a vízgazdálkodás által támogatott fenntartható fejlődési fordulat és a klímavédelem egységbe foglalásához, valamint a vízügyi fejlesztések finanszírozása megújításának tervéhez. A BWS 2016 ajánlásaira támaszkodott az ENSZ főtitkára és a Világbank Csoport elnöke által összehívott Vízügyi Elnöki Testület is, amelynek Áder János köztársasági elnök is tagja volt.Az eseményen jelen voltak a végrehajtás szempontjából kiemelten fontos finanszírozási szektor szereplői, akik elkötelezték magukat, hogy a következő 5 évben a vizes beruházásokra fordított összeget megduplázzák.

Mindkét esemény hangsúlyos része volt a vízipariszakkiállítás, amelyen –kiemelten ahazai – vízipar területén működő vállalatok, szervezetek voltak jelen.A két világszintű rendezvény így teret adott a magyar vízipar a nemzetközi szintű bemutatkozására is, amely ennek köszönhetően jelentős, több százmillió dolláros megrendelésekre tett szert.

További információ:

Csordás Emőke

Well PR

Tel: +36 1 350 7390/118

e-mail:[email protected]