Kezdőlap Egészség Élje át Ön is az intelligens hallókészülékek nyújtotta élményt az Audissima Szalonban

Élje át Ön is az intelligens hallókészülékek nyújtotta élményt az Audissima Szalonban

Bizonyára sokan még ma is negatívan gondolnak a hallókészülékekre, hiszen régebben nem túl nagy választék állt rendelkezésre, ha valamilyen hallás problémát diagnosztizált az orvos a betegnél. Az akkor még nem túl esztétikus készülékeket azonban már felváltották az intelligens, számos extra funkcióval ellátott eszközök, amelyekkel sokkal magabiztosabban mozoghatunk a világban, és nem kell kényelmetlenül feszengenünk társaságban, mert nem mindenkinek a beszédét halljuk tisztán. A kecskeméti Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelő több új, innovatív megoldással várja azokat a betegeit, akik szeretnének megismerkedni a legmodernebb technológiákkal és megtapasztalni az érzést, amikor a világ kinyílik előttük.
A részleteket dr. Szepes Andrea fül-orr-gégész, audiológus főorvostól, a Szalon tulajdonosától tudhattuk meg. 

A mai világban mindenkinek szüksége van a 100%-os beszédértésre, hiszen a munkahelyeken elvárás a jó teljesítmény. Ez persze nagymértékben függ attól, mennyire vagyunk képesek megérteni a ránk bízott feladatokat, a tárgyalások vagy meetingek alkalmával pedig elengedhetetlen a megosztott figyelem, a komplex munkavégzés. Sajnos ez még enyhe halláscsökkenés esetében is igen nagy problémát okozhat. A család vagy nagyobb baráti társaság körében is előfordulhat, hogy nehezen tudja követni a beteg az eseményeket, a távolabb állókat pedig nem is hallja.

Ha nem szeretné kívülállónak érezni magát és a munkavégzésben is akadályozza a rossz hallása, feltétlenül szükség van egy megfelelő, minőségi hallókészülékre. A köztudattal ellentétben a technológia számos vívmánya áll már rendelkezésre, így érdemes közelebbről is megismerkedni a legújabb modellekkel, amelyekkel nem csupán a jobb beszédértést és a kevesebb hallásra fordított erőfeszítést tapasztalhatja meg, ugyanis az intelligens készülékek számos más, hasznos extra funkcióval segítik Önt a mindennapi életben.

Az Audissima Szalonban 9 világmárka termékpalettájából válogathat. Különböző méretek, színek érhetők el, amelyek a haj vagy bőrszínhez illeszkednek, de divatos, színes modellek is elérhetők, ha valaki nem szeretné eltakarni hallókészülékét, hanem inkább a színesebb, extrémebb darabokat választaná.

Az új generációs készülékek megjelenésével a hagyományos hallókészülék technológia már a múlté. Ezek a modellek nagyságrendileg 50x gyorsabban dolgozzák fel a hangokat, megadva a lehetőséget arra, hogy melyik hangra szeretne koncentrálni a beteg, így könnyítve a beszélgetések megértésén és visszacsatolásán, valamint a csoportos társalgásokban is sokkal egyszerűbb részt venni. A zajos környezet sem okoz problémát, ugyanis ezek az eszközök javítják a beszédértést még a leginkább kihívást jelentő helyzetekben is, kizárva a zavaró külső hatásokat. A háttérzaj könnyedén megkülönböztethető a beszédtől, de még a hang forrását is egyszerűbben be lehet azonosítani az ilyen típusú készülékek használatával.

Nem utolsó sorban ma már sokkalta természetesebb hallást biztosítanak az újabb készülékek, mint a hagyományosak. Az egyedi design-nak köszönhetően elegáns és diszkrétek, valamint az egyszerű kezelhetőség jellemzi őket. Ha mindez nem lenne elég, közvetlenül csatlakozni tudnak az eszközzel az iPhone készülékekhez, amivel akár sztereó zene is streamelhető a készülékbe. A forradalmi eszközök használói csatlakozni tudnak okos telefonokhoz és Bluetooth-os elektronikai eszközökhöz is.


Ma már választhatunk lítiumionos akkumulátorral rendelkező, újratölthető hallókészüléket is, melyek használata könnyű, környezetbarát, nem kell bajlódni az apró, eldobható elemekkel. Töltésük gyors, egyetlen töltéssel két napos hallásélményt és hangtovábbítást biztosít.Elérhetők különböző okos alkalmazások, melyek lehetővé teszik a páciens számára hallókészülékeik testreszabását, finomhangolását, és már lehetőség nyílik távoli eléréssel, felhőszolgáltatáson keresztül történő ügyfél kapcsolatra és finomhangolásra is.

A május 23-24-ig tartó nyílt napon lehetőség volt ingyenesen kipróbálni egy ilyen tudású új generációs készüléket. Bejelentkezés alapján egy előzetes, térítésmentes, műszeres hallásvizsgálatot követően bármikor van lehetőség ingyenes teszthasználatra.

Audissima Hallókészülék Szalon és Szakrendelő

Kecskemét, Frangepán sétány 2.

Tel.: 76/320-006