Kezdőlap Események Ezekkel az ajándékokkal lepi meg Ferenc pápát az RTL Klub stábja!

Ezekkel az ajándékokkal lepi meg Ferenc pápát az RTL Klub stábja!

Egy kis nógrádi falu gyermekeinek rajza mellett a katolikus egyházfő a magyar válogatott által dedikált, névre szóló csapatmezt is átvehet pénteken az RTL Klub stábjától.

A Nógrád megyei Vanyarcon 2008-ban kezdett foglalkozni Bálint Csabáné a településen élő hátrányos helyzetű, főként roma származású gyerekekkel. A Váci Egyházmegye cigánypasztorációs vezetője kérte fel, hogy csatlakozzon a programhoz. Azóta egyre több gyerek megy iskola után a közösségi házba, ahol együtt megírják a leckét, játszanak, táncolnak. A nyári szünetben a Bálint-házaspár tábort is szervez a gyerekeknek. Az egyik ilyen táborhoz kértek segítséget az Adjkirály! jótékonysági oldalon keresztül. A nonprofit honlapot, ahova személyes történeteket lehet feltölteni, az RTL Magyarország egyik munkatársa hozta létre, hogy könnyebben egymásra találjanak a rászorulók és azok, akik segíteni tudnak nekik. 

A felajánlásoknak köszönhetően a vanyarci gyerekek tartós élelmiszert, ruhát, a foglalkozásokhoz fontos eszközöket: színes ceruzát, filcet, zsírkrétát, papírt, kartonlapot kaptak. A vanyarci közösség most úgy döntött, ezúttal ők szeretnének adni, ezért készítettek egy rajzot Ferenc pápának. Az elkészült mű egy földgömböt ábrázol, körülötte egymás kezét fogó, különböző nemzetiségű, köztük cigány emberek. A rajz közepén egy fehér galamb és a cigányság egyik szimbóluma, a vörös kerék látható.

A katolikus egyházfő köztudottan nagy focirajongó, számos focilabdát és csapatmezt kapott már ajándékba. Ez adta az ötletet az másik ajándékhoz is. A 10-es számú – ez az egyházfő kedvenc játékosa, Lionel Messi mezszáma –, Papa Francesco feliratú, piros-fehér-zöld színekből álló felsőt a magyar válogatott tagjai, Marco Rossi edző, segítői és Gera Zoltán is dedikálta.

A pápai repülőjárat pénteken kora reggel indul Rómából Bukarestbe. A protokoll szerint Ferenc pápa utazómagasságban mindig személyesen is üdvözli a sajtó kiválasztott képviselőit. Az előzetes tervek alapján ekkor adhatja át az RTL Klub stábja az ajándékokat a katolikus egyházfőnek.