Kezdőlap Hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

A rendőrök körözött autót foglaltak le a határon. Az M5-ös autópályán felborult egy lakóautó, a helyszínelés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. május 2-án Kelebia és Hercegszántó közigazgatási területén négy esetben huszonkilenc külföldit tartóztattak fel. A magukat afgán, szír és iraki állampolgárnak valló, kizárólag férfiakból álló csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban az egyenruhások tizenkét illegális migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjenek.

Tompa Közúti Határátkelőhelyen 13 óra 30 perckor egy horvát állampolgár jelentkezett kilépésre egy tehergépjárművel, amelyen egy Volkswagen Golf típusú személyautót szállított. A Golf iratainak ellenőrzésekor kiderült, hogy azt a belga hatóságok lopás miatt körözik. A járművet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lefoglalta.

A tegnapi napon a rendőrök nyolc személyt fogtak el, és további hét előállításáról intézkedtek. Közülük öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 16 óra 45 perckor bűnügyi őrizetbe vett egy 22 éves nőt, aki ellen a Mátészalkai Járásbíróság rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint tizenkét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedett a szolgálatban lévő állomány. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

Mint arról korábban beszámoltunk, 13 óra 10 perc körül az M5-ös autópályán, Városföld térségében közlekedési baleset történt. A helyszíni szemle adati szerint egy 55 éves német állampolgár közlekedett a sztrádán egy lakóautóval. Haladása során vélhetően elaludt, és az út 96.170-es méterénél a szalagkorlátnak ütközött. A baleset során – az elsődleges adatokkal ellentétben – személyi sérülés nem történt. A rendőrök a helyszínelés idejére az autópályát teljes szélességében lezárták.