Kezdőlap Hírek HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. május 22-én 0 óra és 24 óra között Hercegszántó közigazgatási területén hat külföldit tartóztattak fel. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban az egyenruhások két migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Egy sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt vér-vizelet mintavételre állítottak elő.

A tegnapi napon a szolgálatban lévő állomány tíz személyt fogott el, és további nyolc előállításáról intézkedett. Hatan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 14 óra 15 perckor egy 34 éves helybélit vettek szabálysértési őrizetbe. A férfi úgy közlekedett autójával, hogy őt a járművezetéstől eltiltották, így vele szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

A kalocsai nyomozók 21 óra 10 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy 42 éves férfit, aki ellen a Dunaújvárosi Járásbíróság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot bocsátott ki.

A kecskeméti járőrök 15 óra 30 perckor egy 57 éves, míg 23 óra 40 perckor egy 19 éves helyi férfit igazoltattak. Az intézkedés során kiderült, hogy a megyeszékhelyi járásbíróság mindkettőjükkel szemben szabálysértési elzárást szabott ki.