Kezdőlap Rendőrségi hírek KERESSÜK A SOFŐRT ÉS A SZEMTANÚKAT

KERESSÜK A SOFŐRT ÉS A SZEMTANÚKAT

A bajai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a baleset körülményeinek tisztázása érdekében.

A Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 03020/445/2019. bűnügyi számon indított eljárást közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt.

Egy ismeretlen személy az általa vezetett fekete színű, ismeretlen típusú és hatósági jelzésű személygépkocsival 2019. április 20-án 17 óra és 18 óra között Sükösd belterületén közlekedett. A Bajcsy-Zsilinszky utcában feltehetően a Hunyadi utca felől közlekedve a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla” utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget a Kossuth utcán a Hősök útja irányából közlekedő 87 éves kerékpárosnak, melynek következtében összeütköztek. Ezt követően a balesetben résztvevők egymással beszéltek, a kerékpáros férfinak látható sérülése nem volt, a gépkocsivezető részéről felajánlott segítségnyújtást nem kérte.

Ezután a sofőr a helyszínről ismeretlen helyre távozott. A kerékpárosnál – a balesettel összefüggésben – másnap súlyos sérüléseket állapítottak meg.

A Bajai Rendőrkapitányság az eset körülményeinek tisztázása miatt kéri, hogy a balesetben részt vevő sofőr, illetve azok, akik látták az esetet, vagy bármilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek személyesen a Bajai Rendőrkapitányságon, vagy hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-76/513-356-os telefonszámon. Névtelensége megőrzése mellett bejelentést tehetnek az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy 112 központi  segélyhívó telefonszámok valamelyikén.