Kezdőlap Hírek KÉT AUTÓ – EGY TOLVAJ

KÉT AUTÓ – EGY TOLVAJ

A rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja két járművet lopott el rövid időn belül Kunszentmiklósról.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2019. február 27-én délelőtt egy kunszentmiklósi kertesház udvaráról ismeretlen tettes egy Audit tulajdonított el. A tolvaj nem jutott messzire, mivel az utca végén kidöntött egy közlekedési táblát a személyautóval, majd az árokba hajtott. A 30 éves férfit a nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A gyanúsított korábban már egy másik járművet is meglovasított a városból. Még 2019. január 19-én a kora esti órákban figyelt fel a férfi egy – az út szélén parkoló – kocsira, amelyet könnyelmű tulajdonosa lezáratlanul hagyott az utcán. Az Opelt a benne lévő tárgyakkal együtt vitte el az elkövető, így nem csupán az autóhoz jutott hozzá, hanem horgászfelszerelést, kutyabokszot, sátrat is zsákmányolt. A tolvaj Hőgyészig jutott, ahol a helyi rendőrök igazoltatták és elfogták. Ezt a négykerekűt a tulajdonosa sértetlenül kapta vissza a használati tárgyaival együtt.

A kétrendbeli lopással gyanúsított férfi az eljárás során szabadlábon védekezhetett.

Ügyében a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.