Kezdőlap Események Környezettudatos üveg fesztiválpohár a Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon

Környezettudatos üveg fesztiválpohár a Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon

A környezettudatosság fontos szempont lesz a Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválon május 24-26-között Kecskeméten a Vasútparkban. A műanyaghulladék-termelés visszaszorítása érdekében a rendezvényen üvegpohárból lehet sört inni. Egyszer kell csak 650 forintot fizetni érte, és a rendezvény végén emlékbe, ajándékba hazavihető, de aki szeretné, hozhatja magával kedvenc poharát, korsóját is.

A használt poharak egy központi öblítési ponton elöblíthetőek újrahasználat előtt, de több standnál is lesz erre lehetőség.

Az üvegpohár minőségi alapanyagból, elegáns kivitelezéssel, 4 dl-es űrtartalomban, egyedi grafikával készült, melyen szerepelnek a Kisüzem 2019. fesztiválok időpontjai és helyszínei.

A kisüzemi sörök magas minősége megkívánja, hogy színüket, illatukat, zamatukat üvegpohárból élvezhessük, ami könnyen öblíthető, így ugyan abban a pohárban több sör is végigkóstolható.

A hulladékkezelés komoly feladat minden rendezvényen. A hulladékmennyiség 30%-át általában az eldobható műanyag poharak teszik ki. A szelektív hulladékgyűjtés ugyan lehet egyféle megoldás, de az összegyűjtött hulladék feldolgozása további problémákat okoz, így jobb megoldásnak tartjuk az üvegpoharak többszöri felhasználását.

Ezért döntöttek szervezők az üvegpoharak használata mellett.

Kívánják, hogy csupa ízletes sört kóstoljanak belőle és számos sörélménnyel gazdagodjanak általa!