Kezdőlap Események Minden képzeletet felülmúlt a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál-Kisüzem 2019 fesztivál a Vasútkertben

Minden képzeletet felülmúlt a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál-Kisüzem 2019 fesztivál a Vasútkertben

Aki ellátogatott a múlt hétvégén a kecskeméti Vasútkertbe, felejthetetlen hangulatnak lehetett részese, ugyanis a Hírös Város Turisztikai Központ, Kecskemét MJV Önkormányzata és a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete itt rendezte meg május 24-26. között a kézműves sörfesztivált Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2019 címmel.

Életre kelt ez a sokak által kedvelt tér, visszaidézve régi fénykorát. Már péntektől hatalmas érdeklődéssel zajlott a fesztivál, aznap a kecskeméti KIES zenekar lendületes koncertjével, utána pedig Tom White & the Mad Circus rockabilly hangulatú zenéjével kezdődött a műsor. A kezdeti borongós időt hamarosan felváltotta a napsütés. Estére a munkából hazatérők is megérkeztek, hogy láthassák és hallhassák Péterfy Bori & Love Band-et. Megtelt a tér a művésznő tiszteletére, aki nagyon energikus, jó hangulatú koncertet adott és kitűnő fénytechnikával emelte az est hangulatát.


A szombat fantasztikus napsütéssel és OtiVoice&Bass kellemes zenéjére indult, majd az ABBA Tribute ismerős dallamai hangzottak fel. A nagykoncert előzenekaraként A Dal 2018 legjobb 30-as mezőnyéből a LivingRoom nevű, egyedi hangzású fiatal formáció lépett fel nagy sikerrel.
Estére a várva várt fellépő, Charlie fogadására régen nem látott tömeg sereglett a Vasútkertbe. A Rákóczi út végétől a vasútállomásig csordultig megtelt a tér az érdeklődő közönséggel, akik boldogan köszöntötték és együtt énekelték vele nagysikerű slágereit, megtapasztalva a zene közösségformáló erejét. A művész és 45 éves zenekara fantasztikus profizmusával nyűgözte le közönségét, felejthetetlen élménnyel gazdagítva őket.

A nagykoncertek után péntek és szombat este DJ Pénzes marasztalta még a tömeget és szolgáltatta nekik a talpalávalót, utcabáli hangulatot teremtve.

Vasárnap sem ért véget ez a fergeteges rendezvény, hiszen az időjárás is megfelelő volt, hogy a város apraja-nagyja a szabadban töltse a hétvége utolsó napját. Az este hangulatát a nagyon jól ismert és közkedvelt Beatles dalokat felelevenítő The Bits zenekar tette emlékezetessé, de előtte még fellépett a The Healer és a Rock Life.

Az ország legjobbjai közül 25 sörfőzde volt jelen a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének tagjaként, akik elhozták és bemutatták a sörkínálatukat, így összesen több mint 200 féle sört kóstolhattak az érdeklődők. A sör mellé az ételeket a felvonuló foodtruck-ok szolgáltatták. A sörfesztivál kiváló alkalom volt arra, hogy bemutatkozzanak azok a manufaktúrák, amelyekben már húsz éve főzik a sört, és azok is, akik csak az elmúlt években kezdték el, de már a legjobbak között vannak. A rendezvény ideje alatt a vendégek szavazhattak a legjobb sörmanufaktúrára, amely a tavalyi évhez hasonló módon ismét a kerekegyházi Domján Sörfőzde lett.  A második helyezést a budapesti Er-Pé  Sörfőzde és a harmadik helyezést a békésszentandrási Szent András Sörfőzde érte el.

A rendezvény rangját emelte, annak környezettudatossága. A műanyaghulladék-termelés visszaszorítása érdekében üveg fesztiválpohárból lehetett sört inni, amelyet poháröblítő helyen lehetett kiöblíteni. A fesztiválpoharat egyszer kellett megvenni és a rendezvény végén emlékül hazavitték, de otthonról is lehetett a kedvenc korsót hozni. Ezen intézkedés hatására a fesztivál hulladéktermelése közel a felére csökkent, ennyivel csökkentve a környezeti terhelést, nem beszélve arról, hogy a tiszta környezet fokozta a résztvevők pozitív élményét.

A színes és szakmai programok mellett a látogatók megismerhették a Színház következő évadának műsorát és az előbérletezési akciókat. Társasjáték. Együtt hozzuk létre a csodát – nemcsak a színházban, hanem egy ilyen fesztiválon is!

A három nap alatt a vendégeket a sok finom kézműves sör, az ízletes ételek és a jókedvű, fesztiválozó közönség várta. A kellemes környezetben találkoztak régi kedves ismerősök, családtagok, osztálytársak, volt, akik a születésnapjukat is itt ünnepelték.

A város régi, de pár éve felújított rendezvényhelyszíne a Vasútkert, ötösre vizsgázott a vendégek egyöntetű véleménye szerint, minden feltétel adott volt a minőségi szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál- Kisüzem 2019 rendezvényen.

További információ:www.hiroskozpont.hu