Kezdőlap Hírek Montázs est Farkas Gábor építésszel és családjával

Montázs est Farkas Gábor építésszel és családjával


A Montázsmagazin szerkesztősége és baráti köre 2019. május 25-én, szombaton 15.00 órára – tehát a szokásosnál egy órával előbb – egy jóízű beszélgetésre várja a kedves olvasókat, barátokat, ismerősöket a kecskeméti Katona József Könyvtár nagytermébe!

Vendégeink:

  • Farkas Gábor Ybl-díjas építész, címzetes egyetemi tanár
  • Bóna Edit építész, autodidakta festő
  • Farkas Nóra lakberendező

A család valamennyi tagja a művészet jegyében tevékenykedik, s épp emiatt néhányan nem lehetnek jelen a beszélgetésen. Róluk majd a jelenlévők mesélnek.

Örömmel köszöntjük majd a város ismert építészét, Farkas Gábort. A Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1967-ben diplomázott. A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság székházának a megtervezéséért Ybl Miklós-díjat kapott. 1990 óta saját tervező irodájában alkot, emellett 1992 óta Cegléd és Dabas városok főépítésze. A számos szakmai díj közül csak a legutóbbiakat emeljük ki: a Prima Primissima díjat és az idén március 15-én átvett Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést, valamint Kecskemét város díszpolgárává választották.

Bóna Edit, Farkas Gábor felesége szintén építészmérnöki diplomát (is) szerzett. Később képző- és iparművészeti galériát nyitott, az Alföld Áruház földszintjén lévő E-Galériát, és a művészet töltötte ki a napjait. Ő maga is ihletet kapott a sok szép mű láttán, és különböző festészeti kurzusokon, alkotótáborokban megtanult festeni. Örömét leli ebben.

Az E-Galéria gazdát cserélt később, Edit átadta idősebb lányának, Edinának. Edina fiatalos lendülettel továbbfejlesztette, és nyitottak még egy galériát Tihanyban. A másik lányuk, Nóralakberendező lett, és édesapjának is segít az építészirodájában. Már az unokák is sikeresek a maguk választotta hivatásban (építész, mérnök-közgazdász), és bizonyára a legifjabbakról is hallunk majd érdekességeket. Sokszínű beszélgetésnek nézünk elébe!

Közreműködik: Tohai Andrea Gabriella dalszerző, énekes, aki saját dalait gitáron és hárfán kíséri. Alapító tagja a Varázsdal együttesnek, melyben egyúttal dalterápiával is foglalkoznak. Andrea második lemeze készül éppen.

A beszélgetést Weninger Endréné, a Montázsmagazin szerkesztője moderálja.

Időpont: 2019. május 25. szombat 15.00-17.00 óra – FIGYELEM! Időpontváltozás! A rendezvény NEM 16.00 órakor kezdődik ezúttal, hanem egy órával korábban!

Helyszín: Katona József Könyvtár nagyterme, Kecskemét, Piaristák tere 8.

Legyél a vendégünk, legyél az olvasónk, szeretettel várunk! 
www.montazsmagazin.hu