Kezdőlap Hírek Szombaton nyitja kapuit a HMFEST military fesztivál Kunszáláson – Minden, ami játék,...

Szombaton nyitja kapuit a HMFEST military fesztivál Kunszáláson – Minden, ami játék, minden, ami military, minden, ami sport



Idén hatodik alkalommal rendezik meg Kunszálláson a HMFEST Nemzetközi Hadikultúra és Military Fesztivált, melyre ezúttal június első hétvégéjén, 2019. június 1-2. között kerül sor. A szervezők idén is bőséges programkínálattal és ingyenes belépéssel várják a látogatókat, az esemény fővédnöke Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter,illetve a térség országgyűlési képviselője, Lezsák Sándor lesz. A rendezvény június 1-jén, szombaton 10:30-kor, ünnepélyes zászlófelvonással indul.

A korábban megrendezett öt fesztiválhoz képest az idei rendezvény egyik különlegessége, hogy most vesz majd rajta részt az eddigi legtöbb katonai alakulat, a Magyar Honvédség aktív segítője a hadikultúrális fesztiválnak. A fővédnök mellett, a további védnökök között is több elöljárót találhatunk a Honvédelmi Minisztérium részéről. A hasonló rendezvények a katonai toborzás népszerű felületei, így idén is jelen lesz többek között az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság is, akik minden szükséges információval tájékoztatni fogják a katonai életpálya iránt érdeklődőket. A katonai alakulatok kiállító helyein, sátraiban kicsit közelebbről is megtekinthetőek lesznek különböző katonai járművek, fegyverek, eszközök.

A Magyar Honvédség alakulatai mellett jelen lesznek különböző történelmi korok hagyományőrző egyesületei, a Készenléti Rendőrség, RC repülő és tank modellezők, lesz külön AIR zóna is, ahol repüléshez kötődő tárgyak, kiállítások láthatóak majd, továbbá többször is beindítanak majd egy olyan csillagmotort (Svecov AS-62IR), ami például a Li-2-est is a levegőbe emeli.

Az eddigi évek gyakorlatát követve idén sem maradhat el a hadi hagyományőrzők és gépesített alakulatok díszszemléje, felvonulása, lesz II. világháborús gépesített hadi bemutató, látványos csatajelenetek, drónbemutató, történelmi előadások, háborús film vetítések és sok-sok egyéb hadikultúrális program. A szombat estét koncert, tábortűz és zenés takarodó zárja.

További információk és részletes program:

http://hmfest.hu

http://hmfest.hu/reszletes-programok

https://www.facebook.com/hmfest.hu/