Kezdőlap Események Újabb környezet-szennyezőket buktattak le a térfigyelő kamerák

Újabb környezet-szennyezőket buktattak le a térfigyelő kamerák

A Kecskemét közterületeire kihelyezett térfigyelő kamerák sosem pihennek: ennek nyomán újabb szemetelőket sikerült tettem érni és beazonosítani – akik ráadásul a környezetet szennyező hulladékkal csúfították el az ott élők környezetét.

A Praktiker áruház környékén lévő terület a mai napig Kecskemét egyik neuralgikus pontja az illegális szemétlerakás tekintetében – és ezért kiemelt figyelmet fordít e rész megfigyelésére a Kecskeméti Városrendészet. Sajnos nem hiába, mert mindig akadnak olyanok, akik mások kárán sem tanulva, újra és újra megpróbálkoznak illegális hulladék lerakásával.

Hiszen a városunk különböző pontjain elhelyezett térfigyelő kamerák – illetve a kezelőszobában szolgálatot teljesítő városrendészek – a nap 24 órában figyelik az adott területeket, és ezzel együtt rögzítik a beérkező információkat.

Ennek köszönhetően újabb sikert könyvelhetett el a térfigyelő kameráknak köszönhetően a Kecskeméti Városrendészet, melynek vezetője, Csíkos Imre a következőképpen számolt be az esetről:

  • A térfigyelő kamerákat ellenőrző városrendészek arra lettek figyelmesek 2019. május 27-én, hétfőndélután, hogy a kecskeméti Zöldfa utcában lévő térfigyelő kamera alatt megállt egy fehér Wartburg gépkocsi és a vezetője a csomagtartóból autógumikat dobott az út szélére.
  • Kollégáim miközben a kameraképet nézték és ráközelítettek a helyszínre és az elkövetőre is,azonnal értesítették járőröző társaikat. Mire azonban a forgalomban a helyszínre kiérkeztünk, az elkövető már távozott.
  • Az elkövető személye azonban jól beazonosítható a kamerafelvételek felhasználásával, és rendelkezésükre áll a gépkocsi rendszáma is; melyeknek alapján megtesszük a feljelentést.