Kezdőlap Események 25 éves jó barátság

25 éves jó barátság


1994. szeptember 16-án Hargita Megye Tanácsa és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat együttműködési megállapodást írt alá és partneri, baráti és kölcsönösségen alapuló együttműködésre kötelezték el magukat.

A megyék közötti együttműködés eredményeképp gyarapodtak a gazdasági és kulturális kapcsolatok, de legalább ilyen fontosak a kialakult személyes barátságok is.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke 2019. június 6. napján, ünnepélyes keretek között megújította az együttműködési megállapodást. A különleges alkalom során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzatnak köszönhetően emlékfa ültetésre került sor, amely a „csíkszeredai testvértelepülések és megyék sétányának” első adománya volt.

A két megyei vezető kölcsönösen elismeri a Hargita és Bács-Kiskun közti együttműködés elmúlt 25 évének eredményeit. Az elődeik munkájának szellemiségét követve kijelentették, hogy a jövőben is támogatni fogják ezt az együttműködést annak érdekében, hogy térségeik történelmi, kulturális és gazdasági értékeit kölcsönösen feltárják, megismerjék és továbbörökítsék.

Kecskemét, 2019. június 11.

Moisko Csilla és Józan Ágota

Elnöki kabinet