Kezdőlap Események A magyar futball aranykora

A magyar futball aranykora

A kecskeméti Cifrapalotában, a pávás teremben 2019. június 20-án, 10 órakor került megrendezésre a magyar futball aranykora című kiállítás megnyitója. A megjelent focista fiatalokat, edzőket, vendégeket, illetve látogatókat és színházban tevékenykedő munkatársakat köszöntötte Dr. Salacz László országgyűlési képviselő. A kiállítást hivatalosan Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke nyitotta meg.

A jelenlevők egy rövid és lényegre törő ünnepi beszéd meghallgatása után megtekinthették a Máday család által felajánlott, kiállított, a magyar futball nagy alakjait bemutató tárlatot, illetve minden kedves érkezőt a szervezők szeretettel láttak egy fogadáson.

Az Arany Csapatot ismertető kiállítást június 20 – július 30-ig van lehetősége bárkinek megtekinteni. A bemutatón az 1941-60-ig terjedő időszakból láthatunk műtárgyakat, melyek valóban a szenzációs, világszinten elismert sikereket arató Arany Csapat tagjaihoz fűződnek. A későbbi időszakból pedig Kubala László neve kiemelkedő, akinek a Barcelona meze szintén megtekinthető, vagy megemlíthetjük Sebes Gusztáv egykori játékost és edzőt, kinek még saját kezével írt leveleit is láthatjuk a vitrinekben.

A történelmünket gazdagító, magyar büszkeséget kivívó, tehetséges és egyéni játékosokkal megáldott csapat minden tudását a győzelem szolgálatába állította, így a Magyar Labdarúgó Szövetség történetéhez rengeteg érmet, kitüntetést, plakettet kapcsolhatunk, s ezek közül néhány szintén bemutatásra kerül a Cifrapalotában. A Magyar Játékvezető Testület viseltében történt fejlődést kísérhetünk végig, további díjakkal, aranysíp kitüntetésekkel. A Ferencvárosi Tornaclub történetét bemutató vitrin ugyancsak említésre méltó.

Mind a fiatalok, mind az idősebbek körében elterjedt és kedvelt magyar sportág a labdarúgás, ezért a kiállítás rengeteg érdekes megfigyelnivalót tartogat látogatói számára. A Múzeumok Éjszakáján pedig a szervezők különösen nagy szeretettel várnak minden kedves érkezőt.   

Cifrapalota

Kecskemét, Rákóczi út 1.

Telefon: (76) 480 776

Email: cifrapalota. [email protected]

Facebook: Cifrapalota