Kezdőlap Hírek BIZTONSÁGOS VAKÁCIÓ!

BIZTONSÁGOS VAKÁCIÓ!

A nyár veszélyeiről tartott előadást a főkapitányság főeladója Kecskeméten.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának főelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy „Biztonságos VAKÁCIÓ” címmel a nyár veszélyeiről, a biztonságos szünidőre felkészítő iskolai foglalkozást tartott a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola első és második évfolyamos diákjai számára. A foglalkozásokon 6 alsó tagozatos osztályból 165 diák vett részt.

A rendkívüli órák keretében a tanulók hasznos információkat kaptak a szabadidő hasznos eltöltésével kapcsolatban. Szituációs játékok segítségével tudatosította a gyermekekben, hogy legyenek mindig óvatosak az idegenekkel, ne szálljanak be ismeretlen autóba, ne engedjenek idegent az otthonukba!

Értékes műszaki cikkeket, mobiltelefont, pénzösszeget ne, vagy csak több helyen elosztva vigyenek magukkal táborokba, kirándulásokra! Szó esett a fürdőzés veszélyeiről, valamint a strandra vitt értékek biztonságos elhelyezéséről. Ismertette az internet veszélyes hatásait és azok megelőzési lehetőségeit. Mindenekelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben kellemetlenség, bántalmazás ér valakit, fontos, hogy azt elmondja szüleinek, vagy egy felnőttnek, aki valóban tudnak segíteni a problémák megoldásában.