Kezdőlap Események DOBOZBA ZÁRT KÖRNYEZETI LÁTVÁNY

DOBOZBA ZÁRT KÖRNYEZETI LÁTVÁNY

A Bács-Kiskun megyei rendőrök gyermekekkel beszélgettek a természet szeretetéről és a környezet védelmének fontosságáról.

A Környezetvédelmi Világnapon, 2019. június 5-én Kecskeméten, a Hírös Agóra előtti téren a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói – Bozóné Soós Marianna r. alezredes és Liptai Linda r. őrnagy – természetet ábrázoló, játékos, interaktív feladatokkal várták az ünnepi rendezvényre érkező óvodás és kisiskolás csoportokat.

A fiatalok kíváncsiságára építve az érdeklődők kartondobozokba installált, megvilágított természeti képeket kukucskálhattak meg, amelyek szemléletesen mutatták be az erdőtűz okozta veszély, a természeti táj elsivatagosodása, a jégmezők olvadása következményeit. A prevenciós szakemberek arra is kíváncsiak voltak, hogy a gyermekek mi a véleménye a természeti kincsekről, és milyen ötleteket vetnek fel ezek megvédése érdekében.

A megyei bűnmegelőzési osztály munkatársai a környezeti nevelésben látják megvalósulni a természeti, környezeti bűncselekmények megelőzésének lehetőségét, így hagyományosan prevenciós tevékenységet folytatnak évről évre – a jeles napok rendezvénysorozat keretében – a környezetvédelmi nap alkalmából.

A világnapon céljuk volt felébreszteni a felnövekvő generáció felelősségtudatát, rávezetni őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit természetes, épített, társadalmi és belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért.

Dönts most a környezetvédelem mellett!

Legalább egy fát ültess a Földnek!