Kezdőlap Sport Férfi NB-III. mérkőzés 2019.06.01., Kecskemét, Széchenyi sétány 11. Asztalitenisz csarnok Kecskeméti Spartacus...

Férfi NB-III. mérkőzés 2019.06.01., Kecskemét, Széchenyi sétány 11. Asztalitenisz csarnok Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér – Kesi I. – NGS-UNION Jászberényi ASE 12/6

Nem akármilyen meccs várt a kecskemétiekre az NBIII. 22. fordulójában. Az utolsó fordulóban a tabella első két helyezett csapata mérte össze erejét a bajnoki címért.

Őszi bajnokság utolsó fordulójában, idegenben 9/9 döntetlennel lett vége a mérkőzésnek, amely alapján a Jászberényi csapat foglalta el a tabella 1. helyét. A folytatásban mindkét csapat magabiztosan nyert ellenfelei ellen. Az utolsó fordulóra maradt a bajnokság megnyerésének az eldöntése. A jászberényieknek már a döntetlen is elég a sikerhez, ezzel a teherrel kellett a hazai csapatnak játszania.Mind két csapat a legjobb felállásban állt asztalhoz.

A párosoknál Mezei Levente és Pávics Péter simán nyert 3/1-re a Börzsei Krisztián, Tóth Balázs páros ellene, a másik asztalon viszont óriási küzdelem alakult ki. Gyarmati Zsolt és Jádi Dominik csak döntő szettben,2/3kényszerült térdre Ausmann Miklós, Matalin Bogdán párosa ellen.

Pávics és Ausmann nagyon izgalmas mérkőzést játszott. Már 0/2 re vezetett Ausmann, amikorPávics összekapta magát, és látványos labdamenetek közepette fordította 3/2-re a maga javára a mérkőzést.

Mezei és Matalin a másik asztalon szintén döntő szettig jutott ahol a jászberényi Matalin bírta jobban és nyert 2/3-ra.

A fiatal KESI-s versenyzőnk,Jádi Dominik és Börzsei Krisztián következett. Dominik ősszel csak párosban szerepelt. Az első két szettben fegyelmezetten nyert és már 2/0 ra elhúzott, de a rutinos Börzsei, aki a teljesítmény listán a 3. helyen áll, nem adta magát a következő szettet simán nyerte.  2/1,  Dominik a negyedik szettet az első kettőhöz hasonlóan jó versenyzéssel megnyerte. 3/1

Miskolci  – Tóth összecsapás nem úgy sikerült, ahogy gondoltuk. Tóth nagyon jól versenyzett szinte hibátlanuk játszott, viszont Miskolci sok hibával, bizonytalanul így 0/3-as eredmény nem volt kétséges.

Mérkőzés állása az 1. kör után 3/3!

Mezei Börzseiellen folytatta. Mezei aktívabb volt. Magabiztosan,3/1nyerni tudott.

Pávics – Matalin összecsapás nem borzolta fel a kedélyeket, simán,3/0nyert Péter

Jádi – Tóth mérkőzésen az ellenfél végig irányítva nyert 1/3-ra.

Miskolci – Ausmann mérkőzéstől volt várható elmozdulás a bajnokság megnyeréséhez. Nem így lett. Kristóf küzdött, de nem bírt Ausmann-al, és 1/3-ra vesztett.

Mérkőzés állása a 2. kör után 5/5!Még semmi nem dőlt el, ám a végletekig kiélezett küzdelem és a folyamatos feszültség kitapintható volt.

Pávics – Börzseióriási küzdelmet hozott a mérkőzés, és a végletekig ki volt élezve minden szett. Pávics jobban koncentrált és nyert 3/2-re.

Mezei – Tóth mérkőzésen esélye nem volt a kecskeméti fiúnak, és kikapott 0/3-ra.

Fodor Miklós edző cserét jelentett be, Miskolci helyére Gyarmati Zsolt lépett asztalhoz Matalin ellen. Drámai küzdelem alakult ki. Mindkét versenyző tisztában volt a mérkőzése súlyával. Gyarmatinak sikerült nyernie 3/2-re.

Jádi – Ausmann mérkőzésen már 1/2 is volt Ausmann-nak, de Dominik 3/2-re fordítani tudott és sikerült elbizonytalanítani az addig magabiztosan játszó jászberényi versenyzőt.

Mérkőzés állása a 3. kör után 8/6!, azaz átvette a vezetést a Spari, és felsejlett a bajnokság megnyerésének esélyese.

Mezei – Ausmann mérkőzés szinte papírforma volt, de ezen a napon sok ilyen fordult meg. Mezei kétséget nem hagyva nyert 3/0-ra.

Pávics – Tóth összecsapás a még veretlenek mérkőzése volt, és esély arra, hogy megszerezzék a kecskemétiek a bajnoki címet. Ennek megfelelően játszottak a versenyzők. Minden szett végjátékban dőlt el, és ebből 3/2-re Pávics jött ki jobban.

Mérkőzés állása10 /6, és már bajnok a Kecskemét!

Jádi – Bogdán mérkőzésen szoros szettek és izgalmas labdameneteket láthattak a kilátogatók. Jádi nagyon jó játékot mutatva nyert 3/2.

Gyarmati – Börzsei mérkőzésen a jászberényi versenyző sérülés miatt nem állt asztalhoz.

Fodor Miklós edző:Nagy küzdelem volt és ebben kiemelendőt nyújtott Jádi Dominik. A három győzelem, amit hozzá tett a sikerhez, megsüvegelendő. Pávics Péter szorosan, de minden mérkőzését megnyerte és a csapat vezére volt, Mezei Levente hullámzó, ám nagyon küzdelmes teljesítményt nyújtott. A beugró Gyarmati Zsolt küzdésből jól vizsgázott. Miskolci Kristóf a mai napon messze elmaradt a tudásától. Gratulálok a csapatnak a mai győzelemhez és a bajnokság megnyeréséhez.

Ujhidy Tibor elnök:

Az elsőmondatom, a nagy-nagy gratuláció a csapattagjainak, akik mind az egész évben, mind az utolsó meccsen jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból. A legnagyobb érdemünk az volt, hogy mindig csapatként küzdöttünk, mindig voltak olyanok, akik a gyengélkedők helyett hozták a meccseket. Ez a legfontosabb. E munkában elévülhetetlen érdemei voltak Fodor Miklós edzőnek is. 

A Spari történetében nem először nyertük meg az NB III-at. Öröm volt látni, hogy a sok csatát látott játékosok mellett a fiatalabbak is mennyire akarták a sikert, örültek a bajnoki címnek. Számunkra, a klubnál mindig is fontos volt a kiváló csapatszellem. Ismét egy bizonyíték arra, hogy jó úton járunk.   

Hajrá Spari, hajrá Kecskemét sportja!