Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. június 23-án 0 óra és 24 óra között Tompa és Bátmonostor közigazgatási területén két esetben négy külföldit tartóztattak fel. A magukat koszovói és iraki állampolgárnak valló férfiak jogellenesen jutottak be Magyarország területére. Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi napon az egyenruhások tíz személyt fogtak el, illetve további hatot előállítottak. Ketten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányságon 8 óra 10 perckor őrizetbe vettek egy 30 éves férfit, aki ellen a járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

A kiskunfélegyházi rendőrök 16 óra 20 perckor egy 21 éves helyi lakost igazoltattak. Őt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén körözte a bíróság.

A kiskunhalasi nyomozók 19 óra 50 perckor bűnügyi őrizetbe vettek egy 40 éves szerb állampolgárt kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és két könnyű sérüléssel járó, valamint kilenc anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Ittas vezetés gyanúja miatt három sofőrt állítottak elő vér-vizelet mintavételre.