Kezdőlap Kecskemét HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

HÍREK BÁCS-KISKUN MEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök és honvédek 2019. június 25-én 0 óra és 24 óra között Vaskút közigazgatási területén egy külföldi férfit tartóztattak fel, aki afgán állampolgárnak vallotta magát. Az illegális migráns sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért az egyenruhások visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A tegnapi napon a megyében szolgálatot teljesítő állomány tíz személyt fogott el, illetve kilenc előállításáról intézkedett. Öten bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányságon 13 óra 50 perckor magánlaksértés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 55 éves helyi férfit vettek bűnügyi őrizetbe.

Szintén a kecskeméti rendőrök vették szabálysértési őrizetbe azt a 19 éves tatárszentgyörgyi nőt, illetve egy 38 éves helyi asszonyt, akik az út szélén állva jelezték a közlekedőknek, hogy anyagi ellenszolgáltatásért szexuális szolgáltatást nyújtanak. A megyeszékhelyen intézkedtek azzal a 40 éves férfivel szemben is, aki úgy vett részt a közúti forgalomban egy autóval, hogy őt a járművezetéstől eltiltották. A járőrök mindhárom szabálysértővel szemben gyorsított bírósági eljárást kezdeményeznek.

Kiskunfélegyházán 15 óra 25 perckor egy 29 éves helyi lakost igazoltattak a járőrök. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a férfivel szemben a Bajai Járásbíróság elzárás végrehajtását rendelte el.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos sérüléssel járó, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés.