Kezdőlap Kecskemét KECSKEMÉTEN FOLYTATÓDOTT A POLICE COFFEE PROGRAMSOROZAT

KECSKEMÉTEN FOLYTATÓDOTT A POLICE COFFEE PROGRAMSOROZAT

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által – a civil szféra támogatásával, közreműködésével – Police Coffee néven indított országos bűnmegelőzési programnak Kecskemét biztosított helyszínt.

A 2019. május 29-én kezdődött rendezvénysorozat harmadik napján, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály három szakelőadója – Madari Róbert c. r. alezredes, Liptai Linda c. r. őrnagy és Pestiné Zélity Brigitta c. r. őrnagy – a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal a városközpontban lévő Kecskeméti Piaccsarnok parkolójában jelentek meg.

A szakemberek nemcsak kötetlenül beszélgettek a lakosokkal egy csésze kávé mellett, hanem különböző bűnmegelőzési témákban is tájékoztatást adtak és válaszoltak a kérdésekre. Szó esett a vagyonvédelemről, de állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési kérdésekről, az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről.

A bűnmegelőzési szakemberek hasznos, aktuális tanácsokkal is szolgáltak a lakosságnak:          

  • Soha ne hagyja felügyelet nélkül kerékpárját még egy pillanatra sem lezárás nélkül! A legtöbb lopás a “beugrok a boltba, addig kint hagyom a bringát” esetek következménye.
  • Használjon két (minőségi) zárat!
  • Jól látható, forgalmas helyen hagyja a kétkerekűt, olyan helyen, ahol a gyalogos forgalomnak legalább minimális visszatartó ereje van a tolvajokkal szemben!
  • A kerékpár csomagtartóján, vagy kosarában hagyott táska mindig érdeklődést vált ki. A rövid ideig tartó figyelmetlenségnek nagy ára lehet: lakáskulcs, mobiltelefon, okiratok, bankkártyák és készpénz nélkül bajos boldogulni.
  • Órát, lámpát, kulacsot, pumpát – mindent, ami mozdítható a bringán – vigyen magával! Ezek a dolgok is értékek, tehát vigyázzon rájuk!
  • Ne lakatoljon mindig ugyanazon a helyen, mert kifigyelhetik, és máris megvan a lehetőség a támadásra!