Kezdőlap Kecskemét NEM ADOTT ELSŐBBSÉGET A ZEBRÁN KÖZLEKEDŐNEK

NEM ADOTT ELSŐBBSÉGET A ZEBRÁN KÖZLEKEDŐNEK

A közterületi kamerák segítségével a kiskunhalasi rendőrök is folyamatosan ellenőrzik a gyalogos-átkelőhelyeket. Egy szabályszegő sofőr hat büntetőpontot kapott.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság illetékességi területén szolgálatot teljesítő rendőrök ismét a gyalogosok védelmét szolgáló akciót tartottak 2019. június 25-én délelőtt. Ennek során többek között a közterületi kamerákon keresztül ellenőrizték azt, hogy az autósok a zebrák közelében jogkövető magatartást tanúsítanak-e, elősegítik-e a gyalogosok úttesten történő átkelését.

A Kossuth utca és a Köztársaság utca kereszteződésében elhelyezett kamera felvétele alapján észlelték, hogy egy nő halad át a gyalogos-átkelőhelyen a kerékpárját tolva, azonban egy gépjármű ezt figyelmen kívül hagyja, és elsőbbségadás nélkül hajt el az asszony előtt. A rendőrök a sofőrt igazoltatták, aki a szabálysértés elkövetését elismerte. Vele szemben 15.000 forint helyszíni bírságot szabtak ki, valamint 6 büntető pontot kapott.

A közúti közlekedésben résztvevők a továbbiakban is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre, melyeknek célja – többek között – a gyalogosan közlekedők biztonságának védelme.