Kezdőlap Kecskemét NEM JUTOTT MESSZIRE AZ EMBERCSEMPÉSZ

NEM JUTOTT MESSZIRE AZ EMBERCSEMPÉSZ

A Bács-Kiskun megyei rendőrök őrizetbe vették a magyar nőt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei 2019. június 21-én 22 óra 30 perckor Baja külterületén, az 51-es főúton intézkedés alá akartak vonni egy Skoda Fabia-t. A sofőr a megállításra felszólító jelzést figyelmen kívül hagyta, és autójával a járőr mellett elment. Ezt követően 70-80 méterrel távolabb mégis megállt. A járműből ekkor több személy ugrott ki az első és a hátsó ülésekről, majd próbáltak elszaladni, azonban a járőrök feltartóztatták őket.

Az autót egy 53 éves magyar nő vezette, valamint vele utazott 5 férfi, akik el akartak szökni. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.  Az illegális migránsok afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a férfiakat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a sofőrt. Őrizetbe vételét követően a nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.