Kezdőlap Események Sikeresen zárult a Múzeumok Éjszakája a belvárosi piacon

Sikeresen zárult a Múzeumok Éjszakája a belvárosi piacon

Pár év kihagyás után, június 22-én szombaton a belvárosi piac is debütált a Múzeumok Éjszakáján.

Már kora délutántól kezdve élénk érdeklődés kísérte a színes rendezvényt.  Aki megjelent, bizonyosan nem csalódott. A piaccsarnok fedett szabadterén a látogatók egy egyedülálló fotókiállítás segítségével visszatekinthettek a múltba, a század elejétől egészen a nyolcvanas évekig: hogyan nézett ki, mikor, hol helyezkedett el a kecskeméti piac anno? Egy látványos, légi felvételes térképnek köszönhetően pedig végig kísérhették, mekkora területre terjedt ki régen a piac. Igazi kuriózum volt és remek fotózási lehetőséget kínált a kiállított, szalmabálákkal megrakott alföldi lőcsös szekér, melyre egy népviseletbe öltöztetett szalmababa-pár vigyázott.

Népszerűek voltak remek munkáikkal a kézművesek és friss gyümölcseikkel, zöldségféléikkel a piaci termelők. Melyik kisgyermek ne akart volna egy légies pillangó, egy kedves kis állat, vagy szimplán hős lenni?

Az ügyes kezű, kreatív arcfestő előtt nem volt lehetetlen, minden kívánságot teljesített. A kifestett arcocskák tulajdonosai pedig boldog mosollyal vették át a piac által osztogatott színes lufikat.

Az idősebb korosztály 19.00 órai kezdettel érdekes előadást hallgathatott a napforduló szokásairól és gyógynövényeiről, melyeknek szemléltetésére és kóstoltatására is sor került.

Ezt követően pedig a kecskeméti termelői piacok történetét ismerhették meg az érdeklődők. A szabadtéri rendezvénynek szerencsére a hirtelen lezúduló eső sem vetett véget, mivel a fedett terület oltalmazta a szórakozó közönséget.