Kezdőlap Hírek SIKERESEN ZÁRULT A POLICE COFFEE SOROZAT BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

SIKERESEN ZÁRULT A POLICE COFFEE SOROZAT BÁCS-KISKUN MEGYÉBEN

A POLICE COFFE néven a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által indított országos bűnmegelőzési programnak az ország legnagyobb megyéjében összesen 8 településén biztosítottak helyszínt.

A 2019. május 29-én kezdődött rendezvény-sorozat záró napján, június 3-án a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakelőadói – Pestiné Zélity Brigitta r. őrnagy és Madari Róbert r. alezredes – a kunszentmiklósi Kunság Áruház parkolójában jelentek meg Mobil Bűnmegelőzési Centrummal.

A kitelepülési helyen Gyimesi László r. őrnaggyal, a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójával együttműködve, kávéval fogadták az érdeklődőket, és adtak prevenciós információkat, tájékoztatást az állampolgárokat leginkább foglalkoztató bűnmegelőzési és közbiztonsági kérdésekről, témákról.

Az attraktív bűnmegelőzési ponton a prevenciós tájékoztatás részét képezték a különböző korosztályok számára is jól hasznosítható, konkrét vagyonvédelmi tanácsok. A lakosság a szakelőadóktól az önvédelmi készség további fokozása érdekében célzott kérdéseket – szükség esetén válaszokat – kapott az úgynevezett unokázós csalások, a biztonságos internethasználat és a 112-es nemzeti segélyhívó működése, annak szabályos használata témákban.

A POLICE COFFEE rendezvénysorozatban tevékenykedő megyei és rendőrkapitánysági bűnmegelőzési előadók tapasztalata alapján Bács-Kiskun megyében a program iránt érdeklődő állampolgárok a bűnmegelőzési készségeik tekintetében magabiztosak, felkészültek voltak.

A rendőröktől kisebb emlékeztető ajándéktárgyakat vehettek át a prevenciós ismeretekre fogékony „kávépartnerek”, akik kollégáink kedves gesztusaiért, a számtalan tanácsért és a frissítő kávéért köszönetüket fejezték ki.